Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σπαγγετι με μπροκολο και σαρδελες

Υλικα
1 πακετο μακαρονια βρασμενα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου
2 κονσερβες σαρδελες σε ελαιολαδο ΤΡΑΤΑ
1 μικρο μπροκολο βρασμενο να "κραταει"
4-5 κουτ.σουπας μουσταρδα
σκορδο σκονη
ριγανη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Βραζουμε και σουρωνουμε τα μακαρονια.Τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα (εκτος φωτιας) και μεσα ριχνουμε τις σαρδελες (χωρις το λαδι),το μπροκολο σε μικρα κομματια,τη μουσταρδα,αλατι,πιπερι,ριγανη,σκορδο σκονη και ελαιολαδο.Ανακατεουμε καλα και σερβιρουμε αν θελουμε με τριμμενη παρμαζανα.
Η συνταγη αυτη βασιζεται με μια ιταλικη συνταγη με καποιες μικρες παραλλαγες.
Καλη σας ορεξη.



Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Φιλετα κοτοπουλο ψητα στη σχαρα στης γαστρας

Υλικα
φιλετα κοτοπουλο μαριναρισμενα (τη συνταγη θα τη δειτε εδω)
αλατι
λιγο νερο
1 γαστρα με σχαρα

Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο μας στις αντιστασεις,στους 220 βαθμους.
Βγαζουμε τα φιλετα μας απο το ψυγειο οπου τα ειχαμε βαλει να παρουν τα αρωματα της μαριναδας και τα αλατιζουμε.
Τα βαζουμε πανω στη σχαρα της γαστρας στην οποια εχουμε ριξει μεσα λιγο νερο στον πατο της.
Το νερο αυτο θα βοηθησει στο να μεινουν τα φιλετα μας ζουμερα καθως θα αχνιζει κατα το ψησιμο.


Βαζουμε τη γαστρα στο φουρνο,στη μεσαια θεση και ψηνουμε για 20 λεπτα.Τα γυρισουμε και ψηνουμε για αλλα 20 λεπτα.
Τα φιλετα μας θα γινουν καλοψημενα αλλα πολυ ζουμερα γιατι το νερο που αχνιζει απο κατω δε θα τα αφησει να στεγνωσουν.Ειναι ενας πολυ καλος τροπος να ψησουμε και αλλα κρεατα,υγειινα και χωρις καθολου λαδι αν θελουμε να προσεξουμε τη διατροφη μας.



Μαριναδα για φιλετο κοτοπουλο

Υλικα
2 φιλετα κοτοπουλο
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
1 κουτ.σουπας ξυδι μπαλσαμικο
1 κουτ.γλυκου μελι
1 κουτ.γλυκου Hellmans σως μπαρμπεκιου (προαιρετικα)
2 κουτ.σουπας χυμο απο λεμονι
λιγο ξυσμα λεμονιου
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
πιπερι
ριγανη
λιγο σκορδο σκονη

Εκτελεση
Πλενουμε το κοτοπουλο,το στραγγιζουμε καλα και το σκουπιζουμε με λιγο χαρτι κουζινας.
Σε ενα μπωλακι ανακατεουμε ολα τα υλικα για τη μαριναδα.
Αλοιφουμε καλα τα φιλετα και απο τις 2 πλευρες και τα βαζουμε σε ενα ταπερ στο ψυγειο για 2-3 ωρες.Δε βαζουμε αλατι στη μαριναδα για να μη σφιξει στο κρεας μας.Αλατιζουμε πριν ψησουμε το κοτοπουλο ειτε στα καρβουνα ειτε στο φουρνο.

Τορτιγιες με κιμα,πιπεριες και μανιταρια

Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρισιος κιμας
1/2 κιλο φρεσκα μανιταρια
1 κιτρινη στρογγυλη πιπερια
1 πορτοκαλι στρογγυλη πιπερια
1 κοκκινη στρογγυλη πιπερια
3-4 κουτ.σουπας κετσαπ
3-4 κουτ.σουπας μουσταρδα
αλατι
πιπερι
ριγανη
1 κουτ.σουπας παπρικα γλυκια
σκορδο σκονη
ελαιολαδο
πιτες τορτιγια,μαρουλι,σκληρο τυρι για το τυλιγμα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ελαιολαδο να ισα να καλυφθει ο πατος και μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα τις πιπεριες χοντροκομμενες.Τις τσιγαριζουμε σε δυνατη φωτια για 10 λεπτα,προσθετουμε τα κομμενα μανιταρια και τσιγαριζουμε για αλλα 10 λεπτα.



Ριχνουμε τον κιμα και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα μεχρι να ασπρισει,περιπου αλλα 10 λεπτα.
Χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια,αλατιζουμε,ριχνουμε ολα τα μπαχαρικα,τη μουσταρδα και την κετσαπ,ανακατευουμε καλα για 1 λεπτο και κατεβαζουμε απο τη φωτια.


Σε ενα πιατο βαζουμε πρωτα μια πιτα τορτιγια και επειτα στρωνουμε απο πανω το μαρουλι,το σκληρο τυρι της αρεσκειας μας και τον κιμα.Κλεινουμε,κοβουμε στη μεση και σερβιρουμε.



Αυτον τον κιμα μπορειτε επισης να τον ζρησιμοποιησετε για τα ζυμαρικα σας και αν τον θελετε λιγο πιο ζουμερο δεν εχετε παρα να προσθεσετε κατα το τσιγαρισμα λιγη ακομα κετσαπ ή και χυμο ντοματας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...