Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μπακαλιάρος πλακί

Υλικα
5 φιλετα μπακαλιαρου (κατεψυγμενα)
5-6 μικρες πατατες κομμενες κυδωνατες
2 καροτα κομμενα ροδελες
2 ντοματες κομμενες ροδελες
2 ντοματες τριμμενες στον τριφτη
1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενα σε φετες
2 σκελιδες σκορδο κομμενες σε φετουλες
1/2 κουπα ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ριγανη
1/3 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
1/2 κουπα νερο

Εκτελεση
Βαζουμε τον μπακαλιαρο σε ενα μεγαλο ταψι και αλατιζουμε.

Βαζουμε τις πατατες,το σκορδο,το καροτο,το κρεμμυδι,την τριμμενη ντοματα,αλατι,πιπερι και το ελαιολαδο,τα ανακατεουμε με τα χερια μας και τα στρωνουμε ομοιομορφα.Επειτα ριχνουμε το μαιντανο,στρωνουμε τις ροδελες ντοματας και τις αλατιζουμε.Ριχνουμε και το νερο.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 1 ωρα και 15-30 λεπτα ή μεχρι να εξατμιστει το νερο και να μεινει το φαγητο με το λαδι του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...