Υλικα
1 κιλο σπανακι κατεψυγμενο σε φυλλα
1/2 κουπα ρυζι καρολινα
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/3 κουπας ελαιολαδο
2 1/2 κουπες ζεστο νερο
αλατι
πιπερι
ριγανη
Εκτελεση
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο και μολις ζεσταθει τσιγαριζουμε σε δυνατη φωτια το κρεμμυδι για 2 λεπτα.
Προσθετουμε το σπανακι και ανακατεουμε συχνα για 5 λεπτα μεχρι να μαραθει.
Πλενουμε το ρυζι και το προσθετουμε στην κατσαρολα μαζι με τον πελτε,αλατι,πιπερι και ριγανη.
Ανακατεουμε καλα,προσθετουμε το ζεστο νερο,χαμηλωνουμε σε χαμηλη προς μετρια φωτια και βραζουμε με ανοιχτο καπακι για 30 λεπτα ανακατευοντας συχνα,ειδακα προς το τελος για να μη μας κολλησει.Θελουμε να φουσκωσει το ρυζι,να εξατμιστει το νερο αλλα να μεινει ζουμερο.
Σερβιρουμε αν θελουμε με λιγο στιμμενο λεμονι και λιγο ωμο ελαιολαδο.
1 κιλο σπανακι κατεψυγμενο σε φυλλα
1/2 κουπα ρυζι καρολινα
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/3 κουπας ελαιολαδο
2 1/2 κουπες ζεστο νερο
αλατι
πιπερι
ριγανη
Εκτελεση
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο και μολις ζεσταθει τσιγαριζουμε σε δυνατη φωτια το κρεμμυδι για 2 λεπτα.
Προσθετουμε το σπανακι και ανακατεουμε συχνα για 5 λεπτα μεχρι να μαραθει.
Πλενουμε το ρυζι και το προσθετουμε στην κατσαρολα μαζι με τον πελτε,αλατι,πιπερι και ριγανη.
Ανακατεουμε καλα,προσθετουμε το ζεστο νερο,χαμηλωνουμε σε χαμηλη προς μετρια φωτια και βραζουμε με ανοιχτο καπακι για 30 λεπτα ανακατευοντας συχνα,ειδακα προς το τελος για να μη μας κολλησει.Θελουμε να φουσκωσει το ρυζι,να εξατμιστει το νερο αλλα να μεινει ζουμερο.
Σερβιρουμε αν θελουμε με λιγο στιμμενο λεμονι και λιγο ωμο ελαιολαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου