Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Χουρμαδότουρτα

Υλικα

5 ασπράδια
300  γρ. ζάχαρη άχνη
300  γρ. χουρμάδες κομμένους με το χέρι
300  γρ. καρύδια χοντροκομμένα
750  γρ. σαντιγί

Εκτελεση
Χτυπάμε τα ασπράδια, με μια πρέζα αλάτι,σε σφικτή μαρέγκα. 
Κόβουμε τους χουρμάδες με το χέρι, όχι με μαχαίρι γιατί κολλάνε, σε μακρόστενες λωρίδες, τις οποίες ανακατεύουμε  πρώτα με τα καρύδια, μετά με την άχνη προσπαθώντας να ξεχωρίζουν οι χουρμάδες και να μην κολλάνε μεταξύ τους. Σε αυτή τη φάση κόβουμε τις λωρίδες των χουρμάδων σε μικρότερα κομμάτια.
Προσθέτουμε στη μαρέγκα σιγά- σιγά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα τη ζάχαρη, τα καρύδια και τους χουρμάδες.

Σε δυο ταψάκια, διαμέτρου 28-30  εκ., στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα, όχι μέχρι την άκρη του ταψιού γιατί φουσκώνει. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150ο η προθέρμανση, αλλά μόλις βάλουμε το ταψί ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170ο  και ψένουμε για 30΄ στις αντιστάσεις πάνω κάτω.





Αφού κρυώσουν, ξεκολλάμε το κάθε παντεσπάνι προσεκτικά. Τοποθετούμε το ένα σε πιατέλα, βάζουμε λίγη σαντιγί, βάζουμε το άλλο από πάνω, καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί και την πασπαλίζουμε με καρύδια









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...