Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μοσχαρακι κοκκινιστο με μακαρονια

Υλικα
1 1/2 πακετο μακαρονια Ν 6
1 κιλο μοσχαρακι
1 συσκευασια χυμο ντοματας
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 ποτηρι ημιγλυκο κοκκινο κρασι
1/2 μικρο κρεμμυδι τριμμενο
2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
1/3 κουπας ελαιολαδο
10 κοκκους μπαχαρι
10 κοκκους μαυρο πιπερι
3 φυλλα δαφνης
3 κουτ.γλυκου ζαχαρη
 λιγη κανελα ή 1 κανελοξυλο
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας και το κοβουμε σε μικρες μεριδες.Βαζουμε τη χυτρα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε το λαδι και μολις ζεσταθει ριχνουμε το κρεμμυδι και το τσιγαριζουμε για 1 λεπτο.Ριχνουμε το σκορδο,το ανακατεουμε και ριχνουμε και το κρεας.Τσιγαριζουμε το κρεας ανακατεουοντας το για 5-6 λεπτα να παρει λιγο χρωμα απο ολες τις πλευρες.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα καθως και 3 ποτηρια ζεστο νερο,κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια θερμοκρασια και μετραμε 40 λεπτα.
Κατεβαζουμε τη χυτρα απο το ματι,την αποσυμπιεζουμε,ανοιγουμε το καπακι και την ξαναβαζουμε στη φωτια.Αφηνουμε σε χαμηλο φωτια για ακομα 20 λεπτα με ανοιχτο καπακι για να αχνισει το φαγητο και να δεσει η σαλτσα.
Βραζουμε τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου και μολις τα σουρωσουμε τα ριχνουμε μεσα στο κοκκινιστο μοσχαρακι,ανακατεουμε καλα και σερβιρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...