Υλικα
για το ζυμαρι
4 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 1/2 κουπα χλιαρο νερο
4-5 κουτ.σουπας σπορελαιο
15γρ. μαγια νωπη
2 κουτ.γλυκου αλατι
1 κουτ.γλυκου ριγανη
1 κουτ.γλυκου θυμαρι
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
φρεσκοτριμμενο πιπερι
για τη σαλτσα
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
4-5 κουτ.σουπας νερο
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
λιγη ζαχαρη
ριγανη
για τη γεμιση
10 φετες καπνιστη γαλοπουλα σε μικρα κομματακια
2 κουπες καπνιστο kerrygold τριμμενο
1 πρασινη στρογγυλη πιπερια ψιλοκομμενη
Εκτελεση
Βαζουμε το αλευρι,το αλατι και τα μυρωδικα σε μια λεκανη.Διαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο νερο και τη ριχνουμε στο αλευρι,ριχνουμε μαζι και το σπορελαιο και ζυμωνουμε μεχρι να γινει να λεια,μαλακια ζυμη.
Σκεπαζουμε τη λεκανη με το ζυμαρι με μια πετσετα κουζινας και αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει για 30 λεπτα.
Ανοιγουμε το ζυμαρι σε ελαφρως αλευρωμενο παγκο σε σχημα ορθογωνιο και παχος περιπου μισου εκατοστου.
Σε ενα μπωλακι αναμειγνυουμε τα υλικα της σαλτσας και την απλωνουμε πανω στο ζυμαρι.
Απο πανω απλωνουμε τη γαλοπουλα,το τυρι και την πιπερια.
Τυλιγουμε κατα μηκος σε ρολο και κοβουμε με ενα μαχαιρι σε ροδελες παχους 3 εκατοστων.
Βαζουμε τα ρολακια σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος και ψηνουμε σε προθεσμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση για 25 λεπτα.
Φυσικα μπορουμε να αλλαξουμε τη γεμιση αναλογα με τα γουστα μας,να βαλουμε αλλα τυρια ή αλλαντικα αλλα παντα να θυμομαστε να μη βαλουμε πολλα για να μην ξεχειλισουν τα ρολακια.
Ειναι πολυ ωραιο σνακ για μικρους και μεγαλους,για το παιδικο παρτυ,το σχολειο ή μια βραδια με παρεα στο σπιτι.
Μια αλλη γευστικη προταση θα βρειτε και ΕΔΩ.
για το ζυμαρι
4 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 1/2 κουπα χλιαρο νερο
4-5 κουτ.σουπας σπορελαιο
15γρ. μαγια νωπη
2 κουτ.γλυκου αλατι
1 κουτ.γλυκου ριγανη
1 κουτ.γλυκου θυμαρι
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
φρεσκοτριμμενο πιπερι
για τη σαλτσα
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
4-5 κουτ.σουπας νερο
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
λιγη ζαχαρη
ριγανη
για τη γεμιση
10 φετες καπνιστη γαλοπουλα σε μικρα κομματακια
2 κουπες καπνιστο kerrygold τριμμενο
1 πρασινη στρογγυλη πιπερια ψιλοκομμενη
Εκτελεση
Βαζουμε το αλευρι,το αλατι και τα μυρωδικα σε μια λεκανη.Διαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο νερο και τη ριχνουμε στο αλευρι,ριχνουμε μαζι και το σπορελαιο και ζυμωνουμε μεχρι να γινει να λεια,μαλακια ζυμη.
Σκεπαζουμε τη λεκανη με το ζυμαρι με μια πετσετα κουζινας και αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει για 30 λεπτα.
Ανοιγουμε το ζυμαρι σε ελαφρως αλευρωμενο παγκο σε σχημα ορθογωνιο και παχος περιπου μισου εκατοστου.
Σε ενα μπωλακι αναμειγνυουμε τα υλικα της σαλτσας και την απλωνουμε πανω στο ζυμαρι.
Απο πανω απλωνουμε τη γαλοπουλα,το τυρι και την πιπερια.
Τυλιγουμε κατα μηκος σε ρολο και κοβουμε με ενα μαχαιρι σε ροδελες παχους 3 εκατοστων.
Βαζουμε τα ρολακια σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος και ψηνουμε σε προθεσμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση για 25 λεπτα.
Φυσικα μπορουμε να αλλαξουμε τη γεμιση αναλογα με τα γουστα μας,να βαλουμε αλλα τυρια ή αλλαντικα αλλα παντα να θυμομαστε να μη βαλουμε πολλα για να μην ξεχειλισουν τα ρολακια.
Ειναι πολυ ωραιο σνακ για μικρους και μεγαλους,για το παιδικο παρτυ,το σχολειο ή μια βραδια με παρεα στο σπιτι.
Μια αλλη γευστικη προταση θα βρειτε και ΕΔΩ.