Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Καστανο ρυζι με μπαχαρικα και καροτο

Υλικα
1 ποτηρι καστανο ρυζι uncle ben's
3 μεγαλα καροτα τριμμενα στο χοντρο τριφτη
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
4-5 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.σουπας μαργαρινη
1/3 κουτ.γλυκου κυμινο
1/3 κουτ.γλυκου τζιντζερ σκονη
1/3 κουτ.γλυκου κουρκουμα
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
1 κουτ.γλυκου ριγανη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα με αφθονο αλατισμενο νερο βραζουμε το ρυζι για 10 λεπτα,το σουρωνουμε και το ξαναβαζουμε στην κατσαρολα εκτος φωτιας.


Οπως ειναι ζεστο ριχνουμε μεσα τη μαργαρινη και τα μπαχαρικα και ανακατεουμε καλα.

Σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει,προσθετουμε το κρεμμυδι και το καροτο,λιγο αλατι και σε μετρια φωτια τσιγαριζουμε για 15 λεπτα,ανακατευοντας συχνα να μαραθουν καλα.

Ριχνουμε τα καροτα μεσα στο ρυζι,ανακατεουμε καλα και το ρυζι μας ειναι ετοιμο.



2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Πολύ όμορφη παρουσίαση! Πρέπει να έχει την γλύκα του καρότου και την σπιρτάδα του τζίντζερ. Πολύ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οντως το καροτο βγαζει τη γλυκα του και δινει και χρωμα.Απο τα μπαχαρικα εμενα πιο εντονο μου φανηκε να βγαινει το κυμινο παρα το τζιντζερ.Οπως και να'χει βγαζει αρωματα ανατολης.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...