Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ μαρμπρέ

Υλικα
500γρ φαριν-απ
450 γρ ζαχαρη
250 γρ γαλα
1 μαργαρινη σε θερμοκρασια δωματιου
4 αυγα
2 βανιλιες
ξυσμα ενος λεμονιου
2 κουτ.σουπας κακαο
μαρμελαδα ή αχνη ή σοκολατα για το γαρνιρισμα

Εκτελεση

Χτυπαμε με το μιξερ σε ενα μεγαλο μπωλ το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μειγμα.
Επειτα προσθετουμε ενα-ενα τα αυγα,τις βανιλιες,το ξυσμα λεμονιου και το γαλα.
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα τη φαρινα.
Ριχνουμε το μειγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα κρατωντας σε ενα μπωλακι 3-4 κουτ.σουπας απο το μειγμα.


Μεσα στο μπωλακι με το μειγμα που κρατησαμε ριχνουμε το κακαο και ανακατεουμε καλα.


 Προσθετουμε το μειγμα με το κακαο πανω απο το λευκο μειγμα μεσα στη φορμα και το βοηθαμε με ενα πιρουνι να παει παντου και να ανακατευτει ελαφρως.


  Ψηνουμε στους 180 βαθμους στις αντιστασεις,για 1 ωρα περιπου,στην κατω θεση του φουρνου.


Οταν κρυωσει το ξεφορμαρουμε και πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη ή γλασο μαρμελαδας ή σοκολατας.





3 σχόλια:

  1. λαχταριστό! σε τι φόρμα το έψησες:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μεταλλικη,κλασσικη φορμα,οχι αντικολλητικη.

      Διαγραφή
    2. Αν εννοεις μεγεθος ειναι 26 εκατοστα διαμετρο.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...