Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κεικ με πλουσια γευση και διπλο γλασο σοκολατας

Υλικα


500γρ φαριν-απ
250γρ βουτυρο αγελαδος
4 αυγα μετρια
300γρ ζαχαρη
400γρ κρεμα γαλακτος  light
100γρ γαλα
2 φακελακια captains ζαχαρη-βανιλια με αρωμα πορτοκαλι ή λεμονι

για το γλασο λευκης σοκολατας
180γρ λευκη σοκολατα
100γρ κρεμα γαλακτος

για το γλασο κουβερτουρας
150γρ σοκολατα κουβερτουρα
100γρ κρεμα γαλακτος

Εκτελεση
 Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο αγελαδος με τη ζαχαρη να αφρατεψουν.Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα και τις βανιλιες.
Μετα προσθετουμε τη μιση κρεμα γαλακτος και τη μιση φαρινα,χτυπαμε και προσθετουμε την αλλη μιση κρεμα γαλακτος,την αλλη μιση φαρινα και το γαλα.
Ριχνουμε και στρωνουμε το μειγμα σε μια καλα βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα.


Ψηνουμε στους 180 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 50 λεπτα.
Βγαζουμε το κεικ απο το φουρνο,περιμενουμε 10-15 λεπτα να κρυωσει ελαφρως και το ξεφορμαρουμε.


 Για τα γλασα
Βαζουμε τις σοκολατες σε 2 μπωλακια σπασμενη σε μικρα κομματακια.Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος,τη ριχνουμε πανω απο τη σοκολατα και ανακατεουμε καλα μεχρι να λιωσει η σοκολατα και να γινει ενα γυαλιστερο γλασο.


Μολις τα γλασα ερθουν σε θερμοκρασια δωματιου και δεσουν ελαφρως περιχυνουμε το κεικ μας δημιουργωντας σχεδια.




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...