Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Γιορταζουμε και κερναμε Πανακοτα!

Περασε ενας χρονος απο τη δημιουργια αυτου του blog,εχουμε τα πρωτα μας γενεθλια!
Ευχαριστω πολυ ολους τους επισκεπτες και ολα τα μελη του Come to cook για την υποδοχη τους στον κοσμο των blogs.
Yποσχομαι να ακουλουθησει ακομα μια χρονια γεματη γευσεις και αρωματα,να μοιραστω μαζι σας τις γαστρονομικες μου αναζητησεις και δημιουργιες και ελπιζω να τις βρειτε το ιδιο ενδιαφερουσες.

Ας φτιαξουμε μαζι και ενα πεντανοστιμο και ευκολο επιδορπιο,να κεραστουμε και να γλυκαθουμε!

Πανακοτα


Υλικα
600γρ. κρεμα γαλακτος
600γρ. γαλα πληρες
2-3 βανιλιες
160γρ. κρυσταλλικη ζαχαρη
12 φυλλα ζελατινης (1 πακετακι)

Εκτελεση
Σε ενα μπωλακι κρυο νερο (οχι ψυγειου) βαζουμε τα φυλλα ζελατινης να μουλιασουν και να μαλακωσουν.

Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το γαλα με τις βανιλιες και τη ζαχαρη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Στραγγιζουμε τη ζελατινη με το χερι μας και πεταμε το νερο.Βαζουμε τη ζελατινη μεσα στην κατσαρολα με το γαλα και ανακατεουμε καλα με το συρμα να διαλυθει καλα.


Ριχνουμε και την κρεμα γαλακτος,χτυπαμε καλα και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Αδειαζουμε το μειγμα σε μια φορμα και το αφηνουμε να κρυωσει.Το βαζουμε στο ψυγειο για 3 ωρες να παγωσει.


Ξεφορμαρουμε σε μια πιατελα και σερβιρουμε με οτι σιροπι μας αρεσει,σοκολατα,βυσσινο,φραουλα.

Καλη απολαυση!






2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...