Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Ντοματορυζο με λαχανικα

Υλικα
1/2 κουπα ρυζι καρολινα
2 μετριες ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1 μικρο πρασο ψιλοκομμενο
2 μετρια καροτα τριμμενα στο χοντρο τριφτη
1/2 πιπερια φλωρινης κομμενη σε ροδελες
1/3 κουπας ελαιολαδο
3 κουπες νερο
αλατι
πιπερι
ριγανη

Εκτελεση
Βαζουμε το λαδι να ζεσταθει σε μια κατσαρολα,ριχνουμε το πρασο,το καροτο,την πιπερια και το φρεσκο κρεμμυδακι και τα τσιγαριζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια για 10 λεπτα ανακατευοντας συχνα.
Ριχνουμε τη ντοματα και βραζουμε για 10 λεπτα ανακατευοντας που και που.
Προσθετουμε το νερο και μολις βρασει ριχνουμε το ρυζι,αλατι,πιπερι,ριγανη και βραζουμε σε μετρια φωτια για 25-30 λεπτα ανακατευοντας συχνα μεχρι να φουσκωσει καλα και να εξατμιστουν τα περισσοτερα υγρα.





1 σχόλιο:

  1. Τέλεια συνταγή...
    Εγω τώρα που είναι καλοκαίρι πρόσθεσα και λίγο ουζο και του ταιριάζει παρα πολύ!! Επίσης μπορεί κανεις να το σβήσει και με μυρωδάτο λευκό κρασί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...