Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ριζοτο με μανιταρια

Υλικα


300γρ ρυζι αρμπόριο ή καρολινα
400γρ μανιταρια ψιλοκομμενα
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
4 κουτ. σουπας ελαιολαδο
150 γρ βουτυρο
250 ml λευκο κρασι
1,200 γρ ζωμο κοτας
80 γρ παρμεζανα τριμμενη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι

Εκτελεση
Πλενουμε καλα τα μανιταρια,τα αφηνουμε να στραγγιξουν,τα κοβουμε σε φετουλες και τα σωταρουμε σε μεγαλο τηγανι με 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,50γρ. βουτυρο και το ξερο κρεμμυδι.
Οταν τα μανιταρια ειναι ετοιμα τα αφηνουμε σε ενα πιατο στην ακρη.
Στο ιδιο τηγανι προσθετουμε 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,το φρεσκο κρεμμυδακι και το ρυζι και σωταρουμε για 2 λεπτα.


Προσθετουμε το λευκο κρασι και μετα σιγα σιγα με μια κουταλα προσθετουμε το ζωμο κοτας,ανακατευουμε συνεχως με μια ξυλινη κουταλα,θελουμε να απορροφαει καθε φορα το ζωμο πριν ξαναριξουμε.Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσει ο ζωμος και γινει το ρυζι δεμενο,να βγαλει την κολλα του αλλα να μην ειναι λασπωμενο,να κραταει.




10 λεπτα πριν το τελος προσθετουμε και το υπολοιπο βουτυρο,αλατι και φρεσκοτριμμενο πιπερι και τελος τα μανιταρια τα οποια εχουμε ετοιμασει.

Ανακατευουμε καλα και προσθετουμε και την τριμμενη παρμεζανα.Σκεπαζουμε το τηγανι για 2 λεπτα και σερβιρουμε.




                                                                                     Η συνταγη ειναι του Αλεξανδρου Παπανδρεου.

10 σχόλια:

  1. ωραίο το ριζότο σου....μπράβο......πολύ καλό πιάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχει φαγωνθεί ο άντρας μου να φτιάξω!Νομίζω ότι είναι καιρός να το δοκιμάσω!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμασε το και δε θα χασεις,πολυ λεπτη γευση και ωραια υφη!

      Διαγραφή
    2. Το έφτιαξα τελικά! Το πέτυχα τέλεια! Απλα δεν είχα παρμεζάνα και μόνο κεφαλοτύρι! Λίγο κακό αυτό γιατί κάτι του έλειπε σε γεύση τελικά! Αλλά θα την ξανακάνω σίγουρα!
      kathy by anthomeli

      Διαγραφή
    3. Αφου σου πετυχε σε υφη την επομενη φορα με την παρμεζανα θα ειναι σιγουρα ακομα καλυτερο!

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ούτε ένα απλό πιλάφι δεν μπορώ να βγάλω σωστό. Ό,τι έχει να κάνει με ρύζι, χάλια μου βγαίνει. Όμως θα δοκιμάσω να φτιάξω το ριζότο σου! Μου αρέσει που έχει και μανιτάρια μέσα, για τα οποία τρελαίνομαι!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα παντως το πιλαφι πιο δυσκολο μου φαινεται επειδη πρεπει να βγει σπυρωτο,ενω αυτο το θελουμε λασπωμενο να κολλαει χεχε.(ενταξει οχι και λαπα)Ο συνδιασμος μανιταρια/παρμεζανα/κρασι ειναι τελειος.

      Διαγραφή
  4. Me encanta luce muy bonita y exquisita está de lujo,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...