Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και ανθότυρο

Υλικα
1 μεγάλη μελιτζάνα
30 γρ. τυρι φετα
30 γρ. ανθοτυρο
5-6 φυλλα φρεσκο δυοσμο
1/2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
λιγες νιφαδες τσιλι ή μπουκοβο ή λιγο ταμπασκο
1 μεγαλη ωριμη ντοματα
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
1/2 σκελιδα σκορδο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε και κοβουμε τη μελιτζανα σε μακροστενες,λεπτες φετες.Την τηγανιζουμε και τη βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι ή την ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου. (βλεπε διαδικασια ΕΔΩ)
Σε ενα μπωλακι τριβουμε τη φετα και το ανθοτυρο με τα χερια μας,προσθετουμε 1 κουτ.σουπας ελαιολαδο,την παπρικα,το δυοσμο ψιλοκομμενο,το τσιλι και ανακατεουμε.


Παιρνουμε μια κουταλια της σουπας γεμιση τυριου,τη βαζουμε στην ακρη μιας φετας μελιτζανας και τυλιγουμε σε ρολακι.


Πλενουμε και ψιλοκοβουμε τη ντοματα σε κυβακια.Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε λιγο ελαιολαδο μαζι με το σκορδο κομμενο σε λεπτες φετουλες,ριχνουμε τη ντοματα,αλατι,πιπερι,τη ζαχαρη και βραζουμε για λιγα λεπτα μεχρι να δεσει η σαλτσα και να εξατμιστουν τα υγρα της.
Περιχυνουμε απο πανω τα ρολακια μας.



3 σχόλια:

  1. Καταπληκτικά τα ρολάκια σου. Έχω φάει παρόμοια και ακόμα τα θυμάμαι! Καλό βράδυ Νικάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο και γω κανω κάτι παρόμοιο!
    Καλό ξημέρωμα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχα ρολακια πεντανοστιμα!!!
    καλημερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...