Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κεκάκια με κακάο και γλάσο με φυστικοβούτυρο


Υλικα
για τα κεκακια
1/2 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κουπα καστερ παουντερ
1/3 κουπας κακαο σκονη
3/4 κουπας ζαχαρη
2 αυγα + 1 ασπραδι
1/4 κουπας γαλα πληρες
1/2 πλακα βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
1 βανιλια
1 κουτ.σουπας κοφτη μπεικιν παουντερ
για το γλασο
1 κουπα αχνη ζαχαρη
4 κουτ.σουπας φυστικοβουτυρο λειο (smooth)
4 κουτ.σουπας βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
2 κουτ.σουπας κρεμα γαλακτος
σταγονες σοκολατας για διακοσμηση

Εκτελεση
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με  τη ζαχαρη να αφρατεψουν και διαδοχικα προσθετουμε χτυπωντας παραλληλα τα αυγα,το γαλα,το αλευρι,την καστερ παουντερ,τη βανιλια,το κακαο κοσκινισμενο και τελος το μπεικιν παουντερ να γινουν μια λεια ζυμη.
Μοιραζουμε τη ζυμη σε 12 φορμακια στρωμενα με χαρτακια ψησιματος και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνου,στις αντιστασεις,στους 200 βαθμους,στην κατω θεση του φουρνου για 20-25 λεπτα.



 Βγαζουμε τα κεκακια απο το φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε με το συρμα το βουτυρο με το φυστικοβουτυρο να ενωθουν και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και την αχνη να γινουν μια λεια κρεμα.Αν ειναι πολυ σφιχτη προσθετουμε ελαχιστη κρεμα γαλακτος ακομη.
Βαζουμε την κρεμα σε κορνε και διακοσμουμε τα κεκακια και τελος πασπαλιζουμε απο πανω τις σταγονες σοκολατας.



3 σχόλια:

  1. Τέλεια και ειδικά αυτό το γλάσο...ξερογλείφομαι ιντερνετικά χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο που παθαινω με το φυστικοβουτυρο...καθε φορα που βλεπω να ττο τρωνε(στα αμερικανικα εργα δηλαδη) το ίμπιζομαι τοσο πολυ!!!Ετσι και στα κεκακια σου,μμμμμ να ειχα κανα δυο τωρα με τον καφε!!!!!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...