Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Ογκρατέν με κοφτό μακαρόνι και λαχανικά

Υλικα
1/2 πακετο κοφτο μακαρονι
10 φρεσκα λευκα μανιταρια κομμενα σε φετες
1/2 κιτρινη πιπερια κομμενη σε φετες
2 καροτα τριμμενα στον χοντρο τριφτη
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1/3 κουπας βρασμενο καλαμποκι
10 φετες χοιρινη ωμοπλατη ή ζαμπον
ελαιολαδο
1 κουτ.σουπας βουτυρο
αλατι
1/3 δοσης σπιτικη μπεσαμελ (για συνταγη δειτε ΕΔΩ )
1/2 κουπα τριμμενη παρμεζανα
1 κουπα τριμμενη μοτσαρελα (μπαστουνι)
1/2 κουπα φρεσκο γαλα

Εκτελεση
Βραζουμε το κοφτο μακαρονι συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιας,τα σουρωνουμε και τα αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,ριχνουμε ολα τα λαχανικα και τα σωταρουμε σε μετρια φωτια μεχρι να μαραθουν.Δυναμωνουμε τη φωτια,προσθετουμε το ζαμπον και το βουτυρο και σωταρουμε για λιγο ακομη.
Ετοιμαζουμε τη μπεσαμελ,τη ριχνουμε μεσα στα λαχανικα και κραταμε 3 κουτ.σουπας σε ενα μπωλακι.
Προσθετουμε το μακαρονι και την παρμεζανα μεσα στην κατσαρολα με τα λαχανικα και τη μπεσαμελ και ανακατεουμε καλα.Αλατιζουμε συμφωνα με τα γουστα μας.
Λαδωνουμε ενα βαθυ ταψακι,ριχνουμε ολο το μειγμα μεσα και απο πανω ριχνουμε τη μοτσαρελα.


 Μεσα στο μπωλ με τη μπεσαμελ που κρατησαμε ριχνουμε το γαλα και ανακατεουμε να γινει ενα λεπτορευστο μειγμα.Περιχυνουμε απο πανω το ταψι.

 Ψηνουμε σε προθεσμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους για 30 λεπτα ή μεχρι να ροδισει το ογκρατεν.




3 σχόλια:

  1. Φανταστικό φαγητό Νίκη!! Και για την οικογένεια αλλά και για τραπέζι είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως πολυ ωραιο,φαγητο που αρεσει σχεδον σε ολους και "φτουραει"!

      Διαγραφή
  2. νομιζω πως δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην τρωει αυτο το φαγητο!!!!τελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...