Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Νυχτερίδες και αράχνες γλυκειά μου...πάνω σε μια τούρτα!

Το πάρτυ του μικρού Γιάννη!


Τι κι αν στην Αμερικη το halloween περασε προ πολλου; Το παρτυ του μικρου Γιαννη,του βαφτιστικου μου,ειχε θεμα φοβερο και τρομερο! Αραχνες,μαυρες γατες,κολοκυθες,νεκροκεφαλες και νυχτεριδες στολιζαν την τουρτα του και οχι μονο!
Καθε χρονο,ως καλη νονα,του φτιαχνω την τουρτα των γενεθλιων του και το θεμα παραμενει μυστικο μεχρι την τελευταια στιγμη.Φετος το θεμα ηταν τρομαχτικο και ο επταχρονος πια Γιαννης ενθουσιαστηκε!
Να πώς εφτιαξα την τουρτα του.

Υλικα
για το παντεσπανι
6 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουπα αλευρι που φουσκωνει μονο του
1/2 κουπα κακαο
1 1/2 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
για το σιροπι
1/2 κουπα νερο
1/2 κουπα ζαχαρη
1 φλουδα πορτοκαλι
1/2 βανιλια
3 κουτ.σουπας κονιακ
για τη γεμιση
1 μεταλλικο κουτακι φυτικη σαντιγυ (μορφατ/ερμολ)
200γρ.νουτελα
για τη σοκολατενια βουτυροκρεμα
250γρ.βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
400γρ.αχνη ζαχαρη
200γρ.σοκολατα κουβερτουρα
για τη διασκομηση
500γρ πορτοκαλι ζαχαροπαστα ετοιμη (2 πακετακια)
250γρ. μαυρη ζαχαροπαστα ετοιμη (1 πακετακι)
πλαστικες αραχνες

Εκτελεση
Για να φτιαξουμε το παντεσπανι.
Σε ενα μπωλ βαζουμε τα αυγα,τη βανιλια,το αλατι και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε με το μιξερ για 3-4 λεπτα να ασπρισουν.Κοσκινιζουμε το αλευρι και το κακαο με ριχνουμε σιγα σιγα λιγο μεσα στο μπωλ και ανακατευουμε απαλα με μια σπατουλα,"διπλωνουμε" με απαλες κινησεις μεχρι να ενσωματωθει ολο και να γινει ενα ομοιομορφο μειγμα.
Σε ενα στρογγυλο ταψακι διαμετρου 28-30εκ. στρωνουμε χαρτι ψησιματος στον πατο αλλα και στα τοιχωματα.Ριχνουμε το μειγμα για το παντεσπανι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους για 20-30 λεπτα.
Βγαζουμε απο το φουρνο το παντεσπανι,το αφηνουμε μεσα στο ταψακι για 10 λεπτα να κρυωσει,μετα το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει εντελως πανω σε μια σχαρα.Οταν κρυωσει χωριζουμε το παντεσπανι στη μεση με ενα μεγαλο μαχαιρι.
Για να φτιαξουμε το σιροπι
Βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι και τα αφηνουμε να βρασουν για 5 λεπτα.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
Για να φτιαξουμε τη γεμιση
Χτυπαμε με το μιξερ το μορφατ και τη νουτελα μεχρι να αφρατεψουν.
Για να φτιαξουμε τη σοκολατενια βουτυροκρεμα
Σε ενα μπωλ χτυπαμε το βουτυρο με την αχνη για 10 λεπτα μεχρι να γινει μια πολυ αφρατη και λευκη κρεμα.Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και μολις κρυωσει λιγο τη ριχνουμε μεσα στη βουτυροκρεμα,χτυπαμε ακομη λιγο με το μιξερ να ενωθει καλα.

Σε μια πιατελα βαζουμε το μισο παντεσπανι,το σιροπιαζουμε με ενα πινελο και στρωνουμε απο πανω ολη την κρεμα για τη γεμιση.

Βαζουμε απο πανω το αλλο μισο παντεσπανι,σιροπιαζουμε και καλυπτουμε γυρω γυρω και απο πανω με ολη τη βουτυροκρεμα,προσεκτικα,να γινει οσο πιο λεια και ισια γινεται η τουρτα μας,για να στρωθει καλα η ζαχαροπαστα.Οπως βλεπετε,ειχα καποιες αναποδιες με το ψησιμο του παντεσπανιου καθως ο φουρνος αποφασισε να κανει κατι τρελες και μου βγηκε λιγο στραβο και ανομοιμορφο.Ομως με τη βουτυροκρεμα απο εξω καλυφθηκε πολυ ομορφα και δε φανηκε τιποτα.


Βαζουμε την τουρτα στο ψυγειο για 1/2 με 1 ωρα να σταθεροποιηθει.
Σε καθαρο παγκο πασπαλιζουμε με λιγη αχνη ζαχαρη,μαλακωνουμε την πορτοκαλι ζαχαροπαστα με τα χερια μας και στη συνεχεια την ανοιγουμε με τον πλαστη σε παχος 2-3 χιλιοστων.Την ανοιγουμε αρκετα μεγαλυτερη απο τη διαμετρο της τουρτας μας.Πρεπει να κινηθουμε γρηγορα για να μη μας στεγνωσει.Μολις ανοιξουμε τη ζαχαροπαστα,φερνουμε κοντα την πιατελα με την τουρτα και με τη βοηθεια του πλαστη σηκωνουμε τη ζαχαροπαστα και την στρωνουμε πανω απο την τουρτα.Κολαμμε προσεκτικα τη ζαχαροπαστα πανω σε ολη την επιφανεια της τουρτας με ιδιεταιρη προσοχη στα πλαινα να μη μας τσαλακωσει και κανει ζαρες.Ο,τι περισσευει το κοβουμε με ενα μαχαιρι.
Με τον ιδιο τροπο ανοιγουμε και τη μαυρη ζαχαροπαστα,κοβουμε με τα κουπατ τα σχηματα που θελουμε (νυχτεριδα,κολοκυθα,νεκροκεφαλη,μαυρη γατα) και τα κολλαμε πανω στην τουρτα με ελαχιστο νερακι.
Πλαθουμε πολυ λεπτα κορδονια με τη μαυρη ζαχαροπαστα και σχηματιζουμε απο πανω τον ιστο της αραχνης και τον κολλαμε επισης με λιγο νερακι.
Τελος στολιζουμε με ψευτικες αραχνες και ο,τι λογης διακοσμητικο θελουμε και βαζουμε στο ψυγειο.









10 σχόλια:

  1. Αχ αυτά τα βαπτιστηράκια μας !! Μας βάζουν σε γλυκούς μπελάδες!! Πολύ όμορφο και το θέμα σας και η τούρτα σας!! Να σας ζήσει!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ Αθηνα! Να ειμαστε καλα να μπαινουμε σε τετοιους ομορφους μπελαδες! Καλο μας βραδυ!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στην χρυσοχέρα νονά που έφτιαξε μια τόσο εντυπωσιακή τούρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ! Καθε χρονο προσπαθω να του φτιαξω μια πρωτοτυπη τουρτα-εκπληξη. Φιλια!

      Διαγραφή
  3. Να σας ζήσει!! Και η τούρτα απίθανη! Μου αρέσει πολύ το ύφος και το θέμα ! Φιλιά Νίκη^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε! Το χαρηκε πολυ ο βαπτιστικουλης μου! Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχη τούρτα, κατατοπιστική για να την φτιάξουμε και εμείς!!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστω πολυ! Αν τη φτιαξετε θελω εντυπωσεις! Καλο βραδυ.

      Διαγραφή
  5. This is so cool :D
    And looks delicious!



    Followed you, hope you'd like to follow me back.

    123danielle.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...