Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μανιταρόσουπα με πράσο και σπιτικό ζωμό


Υλικα
500γρ. λευκα μανιταρια
500γρ. καφε μανιταρια
500γρ. μανιταρια πλευρωτους
1 μεγαλο πρασο
2 φρεσκα κρεμμυδακια
1 λιτρο σπιτικό ζωμο απο αρνακι (για συνταγη δειτε ΕΔΩ) ή οποιο αλλο ζωμο θελετε
χυμος απο 2 μικρα λεμονια
2 αυγα
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε,στραγγιζουμε καλα και ψιλοκοβουμε τα μανιταρια σε μικρα κομματια.


Πλενουμε και ψιλοκοβουμε σε πολυ μικρα κομματακια το πρασο και τα φρεσκα κρεμμυδακια.
Ριχνουμε σε μεγαλη κατσαρολα τα μανιταρια,το πρασο και τα κρεμμυδακια,σκεπαζουμε με καπακι και τα βαζουμε σε χαμηλη προς μετρια φωτια για 10 λεπτα να αρχισουν να βγαζουν τα υγρα τους.
Ανοιγουμε το καπακι,ανακατευουμε,ανεβαζουμε σε δυνατη φωτια στο μεγιστο και σωταρουμε ανακατευοντας συχνα μεχρι να μαραθουν πολυ καλα και να εξατμιστουν τα περισσοτερα υγρα αλλα οχι ολα.


Προσθετουμε τον ζωμο και αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτα να ενωθουν οι γευσεις και να μαλακωσουν τα λαχανικα.


Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να γινει χλιαρη η σουπα.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα αυγα με ενα πιρουνι ή συρμα για λιγο,προσθετουμε το λεμονι και χτυπαμε για λιγο ακομη να ενωθουν καλα.
Παιρνουμε με την κουταλα μια κουταλια ζουμι απο τη σουπα και την προσθετουμε λιγο λιγο στο αυγολεμονο ανακατευοντας ταυτοχρονα με το συρμα.
Ριχνουμε το αυγολεμονο στην κατσαρολα και ανακατευουμε καλα.
Βαζουμε παλι την κατσαρολα σε μετρια φωτια να ζεσταθει καλα και ισα να αρχισει να βραζει.
Δοκιμαζουμε και αλατιζουμε συμφωνα με τις προτιμησεις μας.
Αν φτιαξουμε τη σουπα με ετοιμο ζωμο ισως δε χρειαστει καθολου αλατι καθως περιεχουν αρκετο.


Κατεβαζουμε απο τη φωτια και σερβιρουμε.Προσθετουμε σε καθε πιατο λιγο ελαιολαδο και λιγο φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...