Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Φρεσκα φασολακια με πατατες στην κατσαρολα

Υλικα
800γρ φρεσκα φασολακια καθαρισμενα
3 μεσαιες πατατες καθαρισμενες και κομμενες σε μεγαλους κυβους
1 μεγαλο καροτο κομμενο σε ροδελες
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο στον τριφτη
αλατι
1/2 κουπα ελαιολαδο

Εκτελεση
Σε μια μεγαλη κατσαρολα ζεσταινουμε το λαδι,ριχνουμε το κρεμμυδι και το τσιγαριζουμε για 3-4 λεπτα.Ριχνουμε τα φασολακια,τις πατατες,τον πελτε,το καροτο,αλατιζουμε καλα,προσθετουμε 5 ποτηρια νερο και αφηνουμε να παρει βραση.Μολις παρει βραση χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και το βραζουμε για 40 λεπτα,με μισανοιχτο καπακι ανακατευοντας ανα τακτα χρονικα διαστηματα.
Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο νερο ενω στο τελος το "αχνιζουμε" με ανοιχτο καπακι για να εξατμιστουν τα πολλα υγρα.





Καστανό ρύζι με ξηρούς καρπούς

Υλικα
1/2 κουπα καστανο ρυζι Uncle Ben's
15 αμυγδαλα ωμα,κομμενα στα 3
15 φυστικια αιγινης καθαρισμενα
2 κουτ.σουπας κουκουναρι
2 κουτ.σουπας μαυρη σταφιδα
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.σουπας κρεμμυδι ξερο τριμμενο

Εκτελεση
Βραζουμε το ρυζι σε αλατισμενο νερο για 10 λεπτα,το σουρωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη.
 Αν θελουμε μπορουμε να βρασουμε το ρυζι σε νερο με κυβο λαχανικων για εξτρα αρωμα.
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και σε μετρια προς δυνατη φωτια σωταρουμε το κουκουναρι,τα αμυγδαλα και τα φυστικια αιγινης για 1-2 λεπτα.Ριχνουμε και το κρεμμυδι και σωταρουμε για αλλα 2-3 λεπτα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και σε ενα μπωλ ριχνουμε το ρυζι,τις σταφιδες και τους σωταρισμενους ξηρους καρπους και ανακατεουμε.
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε οποιο ξηρο καρπο θελουμε οπως κασιους,φουντουκια,καρυδια και αν μας αρεσει μπορουμε να βαλουμε και λιγη ξανθια σταφιδα.




Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ρολακια με πεστο λιαστης ντοματας,ελιες και φετα

Υλικα
1 δοση ζυμη για πιτσα (θα τη βρειτε ΕΔΩ)
1 κουπα πεστο λιαστης ντοματας (θα το βρειτε ΕΔΩ)
3 κουτ.σουπας κετσαπ
1 κουπα τυρι φετα τριμμενη με το χερι
15 μαυρες ελιες κομμενες σε κομματακια

Εκτελεση
Ανοιγουμε το ζυμαρι σε παχος 1 εκατοστου και σχημα αρθογωνιο.
Απλωνουμε πανω στο ζυμαρι,απο ακρη σε ακρη το πεστο λιαστης ντοματας ανακατεμενο με την κετσαπ,απο πανω τη φετα και απο πανω τις ελιες εδω κι εκει.






Τυλιγουμε σε ρολο κατα μηκος και με ενα οδοντωτο μαχαιρι κοβουμε σε ρολακια παχνους 2 εκατοστων.



Τα βαζουμε σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος,με λιγη αποσταση μεταξυ τους και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 20-25 λεπτα στη μεσαια θεση.


Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μοσχαρακι κοκκινιστο με μακαρονια

Υλικα
1 1/2 πακετο μακαρονια Ν 6
1 κιλο μοσχαρακι
1 συσκευασια χυμο ντοματας
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 ποτηρι ημιγλυκο κοκκινο κρασι
1/2 μικρο κρεμμυδι τριμμενο
2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
1/3 κουπας ελαιολαδο
10 κοκκους μπαχαρι
10 κοκκους μαυρο πιπερι
3 φυλλα δαφνης
3 κουτ.γλυκου ζαχαρη
 λιγη κανελα ή 1 κανελοξυλο
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας και το κοβουμε σε μικρες μεριδες.Βαζουμε τη χυτρα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε το λαδι και μολις ζεσταθει ριχνουμε το κρεμμυδι και το τσιγαριζουμε για 1 λεπτο.Ριχνουμε το σκορδο,το ανακατεουμε και ριχνουμε και το κρεας.Τσιγαριζουμε το κρεας ανακατεουοντας το για 5-6 λεπτα να παρει λιγο χρωμα απο ολες τις πλευρες.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα καθως και 3 ποτηρια ζεστο νερο,κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια θερμοκρασια και μετραμε 40 λεπτα.
Κατεβαζουμε τη χυτρα απο το ματι,την αποσυμπιεζουμε,ανοιγουμε το καπακι και την ξαναβαζουμε στη φωτια.Αφηνουμε σε χαμηλο φωτια για ακομα 20 λεπτα με ανοιχτο καπακι για να αχνισει το φαγητο και να δεσει η σαλτσα.
Βραζουμε τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου και μολις τα σουρωσουμε τα ριχνουμε μεσα στο κοκκινιστο μοσχαρακι,ανακατεουμε καλα και σερβιρουμε.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...