Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Καστανό ρύζι με ξηρούς καρπούς

Υλικα
1/2 κουπα καστανο ρυζι Uncle Ben's
15 αμυγδαλα ωμα,κομμενα στα 3
15 φυστικια αιγινης καθαρισμενα
2 κουτ.σουπας κουκουναρι
2 κουτ.σουπας μαυρη σταφιδα
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.σουπας κρεμμυδι ξερο τριμμενο

Εκτελεση
Βραζουμε το ρυζι σε αλατισμενο νερο για 10 λεπτα,το σουρωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη.
 Αν θελουμε μπορουμε να βρασουμε το ρυζι σε νερο με κυβο λαχανικων για εξτρα αρωμα.
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και σε μετρια προς δυνατη φωτια σωταρουμε το κουκουναρι,τα αμυγδαλα και τα φυστικια αιγινης για 1-2 λεπτα.Ριχνουμε και το κρεμμυδι και σωταρουμε για αλλα 2-3 λεπτα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και σε ενα μπωλ ριχνουμε το ρυζι,τις σταφιδες και τους σωταρισμενους ξηρους καρπους και ανακατεουμε.
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε οποιο ξηρο καρπο θελουμε οπως κασιους,φουντουκια,καρυδια και αν μας αρεσει μπορουμε να βαλουμε και λιγη ξανθια σταφιδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...