Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Μπισκότα αρκουδάκια με Hemo


Υλικα
300γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
150γρ. βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
100γρ. Ηemo
70γρ. ζαχαρη
1 αυγο
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
αμυγδαλα αναλατα

Εκτελεση
Σε ενα μπωλ ανακατεουμε με ενα συρμα το βουτυρο με τη ζαχαρη,προσθετουμε,τη βανιλια,το αλατι,το Hemo και το αυγο και συνεχιζουμε το ανακατεμα.
Ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο και συνεχιζουμε το ανακατεμα με τα χερια μας μεχρι να γινει μια λεια ζυμη που να ξεκολλαει απο τα χερια.
Βαζουμε τη ζυμη πανω σε ενα αντικολλητικο χαρτι ψησιματος,την παταμε λιγο με τα χερια μας,βαζουμε απο πανω ακομα ενα χαρτι και με εναν πλαστη απλωνουμε τη ζυμη να ανοιξει σε παχος περιπου μισου εκατοστου.
Βαζουμε τη ζυμη οπως ειναι με τα χαρτια στο ψυγειο για μιση ωρα να σφιξει.
Προθερμαινουμε το φουρνο στις αντιστασεις στους 170 βαθμους.
Βγαζουμε τη ζυμη απο το ψυγειο και με ενα κουπατ σε σχημα αρκουδακι κοβουμε τα μπισκοτα.
Στρωνουμε το ενα χαρτι στο ταψι του φουρνου και βαζουμε απο πανω τα μπισκοτα.


Τοποθετουμε ενα αμυγδαλο πανω σε καθε αρκουδακι και λυγιζουμε λιγο τα χερια του ωστε να μοιαζει οτι το κραταει.

Με μια οδοντογλειφιδα ή καλαμακι για σουβλακια πιεζουμε ελαφτα και κανουμε τα ματια και το στομα.

Ψηνουμε στη μεσαια θεση του φουρνου για 18 λεπτα.


Πολυ ωραια και ευκολη συνταγη για να τα φτιαξετε μαζι με τα παιδια σας.Μπορειτε να βαλετε οποιο αλλο ξηρο καρπο θελετε.



Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Νηστίσιμη τούρτα με κάστανα,χουρμάδες και καραμελωμένα αμύγδαλα

Υλικα
για τη γεμιση
200γρ βρασμενα καστανα,ψιχα
200ml φυτικη σαντιγυ (κρε τορε)
15 χουρμαδες mejool
70ml νερο

για το παντεσπανι βλεπε υλικα και εκτελεση ΕΔΩ

για το σιροπι
1 κουπα νερο
1/2 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
1 φλουδα πορτοκαλιου

για τα καραμελωμενα αμυγδαλα
5 κουτ.σουπας ζαχαρη
1 κουτ.σουπας νερο
1 κουτ.σουπας στιμμενο λεμονι
1/3 κουπας σπασμενα αμυγδαλα

για την διακοσμηση
400ml φυτικη σαντιγυ (κρε τορε)
1 πλακα κουβερτουρα

Εκτελεση
Ετοιμαζουμε το παντεσπανι και το αφηνουμε να κρυωσει.



Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε ενα κατσαρολακι και μολις παρει βραση,μετραμε 5 λεπτα και κατεβαζουμε απο τη φωτια.Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει.
Βαζουμε τα καστανα στο μουλτι και τα κανουμε σκονη.Προσθετουμε 100ml απο την φυτικη σαντιγυ,χτυπαμε να γινει μια σφιχτη παστα.Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα μπωλ.
Πλενουμε και καθαριζουμε τους χουρμαδες κατω απο τρεχουμενο νερο για να μην κολλανε.Βαζουμε τους χουρμαδες και το νερο στο μουλτι και χτυπαμε.Ριχνουμε το μειγμα στο μπωλ με το καστανο.Προσθετουμε τα αλλα 100ml φυτικη σαντιγυ και ανακατευουμε καλα με ενα κουταλι να γινει μια λεια κρεμα.Αν δουμε οτι ειναι πολυ σφθχτη προσθετουμε λιγο ακομα νερο.


Χωριζουμε το παντεσπανι σε δυο μερη,σιροπιαζουμε με ενα πινελο το κατω παντεσπανι,στρωνουμε απο πανω ολη την κρεμα για τη γεμιση,βαζουμε απο πανω το αλλο παντεσπανι και σιροπιαζουμε κι αυτο.


Χτυπαμε τα 400ml φυτικη σαντιγυ με το μιξερ να σφιξει και την απλωνουμε πανω απο την τουρτα με ενα μαχαιρι ή σπατουλα και αν θελουμε κανουμε σχεδια με κορνε.Βαζουμε την τουρτα στο ψυγειο να παγωσει και ετοιμαζουμε τα υλικα της διακοσμησης.

Παιρνουμε την κουβερτουρα και τριβουμε λιγη στο τριφτη για να πασπαλισουμε απο πανω την τουρτα.Λιωνουμε την υπολοιπη κουβερτουρα σε μπεν μαρι,φτιαχνουμετη βαζουμε σε ενα χωνακι απο λαδοκολλα (το κανουμε κωνικο σαν χωνακι,σαν κορνε) και πανω σε μια αλλη λαδοκολλα κανουμε ο,τι σχεδιο μας αρεσει για να διακοσμησουμε την τουρτα μας,ειτε συγκεκριμενο ειτε αφηρημενο.
Οταν παγωσει η σοκολατα ξεκολλαει ευκολα και βαζουμε τα σχεδια γυρω και πανω απο την τουρτα μας.

Σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε τη ζαχαρη,το νερο και το στιμμενο λεμονι σε δυνατη φωτια και μολις αρχισει να βραζει χαμηλωνουμε λιγο τη φωτια και ανακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα.Μολις δουμε οτι αρχιζει να σκουραινει λιγο η καραμελα ριχνουμε τα αμυγδαλα,ανακατεουμε καλα και αποσυρουμε αμεσως απο τη φωτια για να μη μας πικρισει η καραμελα.
Ριχνουμε τα καραμελωμενα αμυγδαλα πανω σε λαδοκολλα και τα απλωνουμε γρηγορα με το ξυλινο κουταλι να απλωσουν.

Οταν προκειται να σερβιρουμε την τουρτα σπαμε την καραμελα ειτε σε μεγαλα κομματια με τα χερια μας ειτε κλεινοντας την καραμελα μεσα στη λαδοκολλα και χτυπωντας με εναν πλαστη να σπασει σε μικρα κομματια.Δεν το κανουμε νωριτερα γιατι η καραμελα στο ψυγειο ιδρωνει και τρεχει και θα χαλασει η οψη της τουρτας μας.
Καλη επιτυχια!





Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Λικέρ ρόδι


Σημερα εχω τη γιορτη μου,ελατε να σας κερασω ενα λικερακι!!!!

Υλικα
1,5 κιλο ροδι ψιχα,καθαρισμενη
1 κιλο ζαχαρη
500ml τσιπουρο χωρις γλυκανισο

Εκτελεση
Καθαριζουμε τα ροδια να μεινει μονο η ψιχα και ζυγιζουμε.Βαζουμε τα ροδια μεσα σε ενα μεγαλο,γυαλινο μπουκαλι/νταμιτζανα ή μεγαλο γυαλινο βαζο  με καπακι και ριχνουμε απο πανω τη ζαχαρη.Κλεινουμε το καπακι αλλα οχι πολυ σφιχτα.
Αφηνουμε το μπουκαλι/βαζο στο μπαλκονι,σε θεση που το χτυπαει ο ηλιος για 40 μερες.Ανα 1 εβδομαδα ανοιγουμε λιγο το καπακι και το ξανακλεινουμε παλι οχι πολυ σφιχτα.(για να μην εκραγει το δοχειο απο τη ζυμωση)

Μετα απο 40 μερες παιρνουμε το μπουκαλι/βαζο και το αδειαζουμε σε ενα σουρωτηρι που απο κατω εχουμε βαλει μια λεκανιτσα.



Ζουλαμε με τα χερια μας τα ροδια να βγαλουν το χυμο τους.Βαζουμε τα ροδια σε ενα λεπτο τουλι/τουλπανι/γαζα και τα στιβουμε πανω απο τη λεκανιτσα μεχρι να μη βγαινει αλλος χυμος.
Πεταμε τα σπορια και κραταμε το ζουμι.Αναλογα ποσο ζουμερα ηταν τα ροδια που χρησιμοποιησαμε θα βγει και ο αναλογος χυμος.


Μετραμε το ζουμι να δουμε ποσα ml ειναι και το διαλυουμε με τσιπουρο χωρις γλυκανισο σε αναλογια 3 προς 1,δηλαδη 3 μερη ζουμι και 1 μερος τσιπουρο.
Βαζουμε το λικερ σε γυαλινα μπουκαλια με ταπα και τα φυλαμε σε σκιερο και δροσερο μερος.
Καλη απολαυση!


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μάφινς μπανάνας με αλεύρι καρύδας (χωρίς γλουτένη)

Υλικα
1/2 κουπα αλευρι καρυδας
1/4 κουτ.γλυκου αλατι
1/2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
6 αυγα
4 κουτ.σουπας λαδι καρυδας,λιωμενο
1/4 κουπας μελι
2-3 ωριμες μπανανες,λιωμενες

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα μεσα σε ενα μπωλ και τα χτυπαμε ελαφρως με ενα συρμα να ενωθουν.
Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψακι για μαφινς 12 θεσεων,βαζουμε μεσα χαρτακια ψησιματος και μοιραζουμε τη ζυμη.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 20-25 λεπτα.


Σερβιρουμε τα μαφινς περιχυνοντας τα με λιγο εξτρα μελι,φετες μπανανας ή και κανελα και αν θελουμε μπορουμε να τα πασπαλισουμε με τριμμενους ξηρους καρπους.





Η συνταγη ειναι απο τη σελιδα heavenlyhomemakers.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...