Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Μάφινς μπανάνας με αλεύρι καρύδας (χωρίς γλουτένη)

Υλικα
1/2 κουπα αλευρι καρυδας
1/4 κουτ.γλυκου αλατι
1/2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
6 αυγα
4 κουτ.σουπας λαδι καρυδας,λιωμενο
1/4 κουπας μελι
2-3 ωριμες μπανανες,λιωμενες

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα μεσα σε ενα μπωλ και τα χτυπαμε ελαφρως με ενα συρμα να ενωθουν.
Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψακι για μαφινς 12 θεσεων,βαζουμε μεσα χαρτακια ψησιματος και μοιραζουμε τη ζυμη.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 20-25 λεπτα.


Σερβιρουμε τα μαφινς περιχυνοντας τα με λιγο εξτρα μελι,φετες μπανανας ή και κανελα και αν θελουμε μπορουμε να τα πασπαλισουμε με τριμμενους ξηρους καρπους.





Η συνταγη ειναι απο τη σελιδα heavenlyhomemakers.com

6 σχόλια:

  1. Αυτό το αλεύρι καρύδας πρέπει να το δοκιμάσω!Πολύ μου αρέσουν Νίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω πρωτη φορα πειραματιζομαι με το συγκεκριμενο αλευρι,ειναι σιγουρα πολυ διαφορετικη η υφη του κεικ απ'οτι με αλευρι σιταριου,ειναι πιο σπογγωδες. Φιλια!

      Διαγραφή
  2. το αλευρι καρυδας ειναι τελειο!Θα τα δοκιμασω τα κεκακια σου σιγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει να το ψάξω κι εγώ το αλεύρι καρύδας.
    Ήθελα να ρωτήσω αν η υφή του κέικ αλλάζει, αλλά βλέπω το απάντησες πιο πάνω!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω το παιρνω απο μαγαζι με βιολογικα,ειναι λιγο ακριβουλι αλλα η συνταγη δε χρειαζεται πολυ.Οπως ειδες και σε σχολιο παραπανω,ναι,αλλαζει η υφη του κεικ.Καλο απογευμα και σε σενα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...