Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Λικέρ ρόδι


Σημερα εχω τη γιορτη μου,ελατε να σας κερασω ενα λικερακι!!!!

Υλικα
1,5 κιλο ροδι ψιχα,καθαρισμενη
1 κιλο ζαχαρη
500ml τσιπουρο χωρις γλυκανισο

Εκτελεση
Καθαριζουμε τα ροδια να μεινει μονο η ψιχα και ζυγιζουμε.Βαζουμε τα ροδια μεσα σε ενα μεγαλο,γυαλινο μπουκαλι/νταμιτζανα ή μεγαλο γυαλινο βαζο  με καπακι και ριχνουμε απο πανω τη ζαχαρη.Κλεινουμε το καπακι αλλα οχι πολυ σφιχτα.
Αφηνουμε το μπουκαλι/βαζο στο μπαλκονι,σε θεση που το χτυπαει ο ηλιος για 40 μερες.Ανα 1 εβδομαδα ανοιγουμε λιγο το καπακι και το ξανακλεινουμε παλι οχι πολυ σφιχτα.(για να μην εκραγει το δοχειο απο τη ζυμωση)

Μετα απο 40 μερες παιρνουμε το μπουκαλι/βαζο και το αδειαζουμε σε ενα σουρωτηρι που απο κατω εχουμε βαλει μια λεκανιτσα.



Ζουλαμε με τα χερια μας τα ροδια να βγαλουν το χυμο τους.Βαζουμε τα ροδια σε ενα λεπτο τουλι/τουλπανι/γαζα και τα στιβουμε πανω απο τη λεκανιτσα μεχρι να μη βγαινει αλλος χυμος.
Πεταμε τα σπορια και κραταμε το ζουμι.Αναλογα ποσο ζουμερα ηταν τα ροδια που χρησιμοποιησαμε θα βγει και ο αναλογος χυμος.


Μετραμε το ζουμι να δουμε ποσα ml ειναι και το διαλυουμε με τσιπουρο χωρις γλυκανισο σε αναλογια 3 προς 1,δηλαδη 3 μερη ζουμι και 1 μερος τσιπουρο.
Βαζουμε το λικερ σε γυαλινα μπουκαλια με ταπα και τα φυλαμε σε σκιερο και δροσερο μερος.
Καλη απολαυση!


2 σχόλια:

  1. Καταπληκτική η φωτογράφιση σου!Με το υπέροχο χρώμα του ροδιού και το πράσινο γρασίδι ως φόντο έκανες υπέροχη δουλειά!!Μπράβο σου Νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ! Το φυσικο φως και ο υπεροχος κηπος στο πατρικο μου εκαναν τη διαφορα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...