Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Εντσιλάδας με κιμά,καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια

Υλικα
5 πιτες τορτιγια
για τη γεμιση
300  γρ. μοσχαρισιο κιμα
1 μικρο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
3 κουτ.σουπας καλαμποκι (κονσερβα)
3 κουτ.σουπας κοκκινα φασολια (κονσερβα)
1/2 ποτηρι χυμο ντοματας
3 κουτ.σουπας κετσαπ
2 κουτ.σουπας sweet chilli sauce
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
αλατι
πιπερι
ριγανη
σκορδο σκονη
κανελλα
για το ταψι
1/2 ποτηρι χυμο ντοματας
3 κουτ.σουπας κετσαπ
3 φετες κιτρινο τυρι
αλατι
μαργαρινη

Εκτελεση
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το ελαιολαδο και το κρεμμυδι και το τσιγαριζουμε για 2-3 λεπτα.
Προσθετουμε τον κιμα και τον τσιγαριζουμε ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να ασπρισει.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα για τη γεμιση και βραζουμε για 5 λεπτα σε δυνατη φωτια.


Μοιραζουμε τη γεμιση στις πιτες και τις κλεινουμε σαν φακελο.


Τις βαζουμε σε ταψακι τη μια διπλα στην αλλη.


Απλωνουμε απο πανω το κιτρινο τυρι της αρεσκειας μας.
Ανακατεουμε το χυμο ντοματας με την κετσαπ και λιγο αλατι και το απλωνουμε απο πανω.
Στη συνεχεια βαζουμε κομματακια μαργαρινης σε διαφορα σημεια απο πανω.




Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στον αερα,στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.


 

Αν δεν εχετε sweet chilli sauce μπορειτε να βαλετε μια καυτερη κετσαπ και μια καυτερη μουσταρδα στη γεμιση.Επισης αν θελετε μπορειτε να βαλετε λιγο κιτρινο τυρι και μεσα στις πιτες πριν τις κλεισετε.
Καλη ορεξη!

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ρολο κιμα στο φουρνο με πατατες

Υλικα
για το ρολο
700γρ. κιμα μοσχαρισιο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε νερο και στιμμενες
1 αυγο
3 κουτ.σουπας κετσαπ
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
θυμαρι ξερο
ριγανη ξερη
1 μεγαλο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
αλατι
πιπερι
υπολοιπα υλικα
6-7 πατατες
3 αυγα βρασμενα σφιχτα
1 μεγαλο ποτηρι χυμο ντοματας
1/2 ποτηριου ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου κοφτο ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ριγανη

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα για το ρολο σε ενα μπωλ και ζυμωνουμε καλα με τα χερια μας να γινει ομοιομορφος ο κιμας,να ανακατευτουν καλα ολα τα υλικα.
Τον απλωνουμε πανω σε μεμβρανη ή λαδοκολλα σε ορθογωνιο σχημα.Αυτο θα μας βοηθησει να τυλιξουμε το ρολο πιο ευκολα.
Καθαριζουμε τα αυγα και τα βαζουμε στη μεση του κιμα κατα μηκος.


 Σηκωνουμε τη μια μερια του χαρτιου ή της μεμβρανης και τυλιγουμε τον κιμα σε ρολο.


Ανακατευουμε το χυμο ντοματας με το ελαιολαδο,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και ριγανη.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες σε μικρα κομματια.
Τις βαζουμε στο ταψι και τις περιχυνουμε με τη μιση σαλτσα.Τις ανακατευουμε με τα χερια μας να καλυφθουν καλα.
Βαζουμε και το ρολο στο ταψι και το περιχυνουμε με την αλλη μιση σαλτσα.



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 220 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου.Στα 45 λεπτα ανακατευουμε τις πατατες και στη 1 ωρα το φαγητο μας ειναι ετοιμο.






Τρίτη 28 Μαΐου 2013

καναπεδακια με καπνιστο σολωμο

Υλικα
λευκο ψωμι γαλλικη μπαγκετα
καπνιστος σολωμος
τυρι κρεμα
ανιθος
φρεσκο κρεμμυδακι
σκορδο σκονη

Εκτελεση
Κοβουμε το ψωμι σε ροδελες και το ψηνουμε για λιγο στην τοτιερα.


Ψιλοκοβουμε το φρεσκο κρεμμυδακι,μονο το πρασινο μερος σε λεπτες ροδελες,ψιλοκοβουμε και τον ανιθο και τα ανακατευουμε με το τυρι κρεμα προσθετοντας λιγο σκορδο σκονη.
Βαζουμε μια μικρη ποσοτητα πανω σε καθε ψωμακι



Κοβουμε μικρα κομματια σολωμου με το χερι μας,τα τυλιγουμε σε ρολακι και τα βαζουμε πανω στα ψωμακια.Τελος στολιζουμε με λιγο ακομα πρασινο μερος απο φρεσκο κρεμμυδακι.


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μοσχαρακι λεμονατο στην κατσαρολα με πατατες

Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρακι
5 μετριες πατατες
1 μεγαλο λεμονι
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/4 ποτηριου ελαιολαδο
ριγανη
αλατι πιπερι

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας,το κοβουμε σε μεγαλες μπουκιες και το βαζουμε να βρασει σε μετρια φωτια,σε μπολικο νερο για 40 λεπτα.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες στα 8,τις βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το χυμο απο το λεμονι,το ελαιολαδο,τη μουσταρδα,ριγανη,πιπερι και αλατιζουμε καλα.Ανακατευουμε,ριχνουμε ζεστο νερο να καλυφθουν και συνεχιζουμε το βρασιμο σε μετρια φωτια για αλλα 30-40 λεπτα.
Ελεγχουμε τακτικα αν χρειαζεται να συμπληρωσουμε νερο,γυρναμε που και που τις πατατες και το φαγητο ειναι ετοιμο οταν μαλακωσουν οι πατατες και εξατμιστει το νερο και μεινει το φαγητο με το λαδι του.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...