Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Μοσχαρακι λεμονατο στην κατσαρολα με πατατες

Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρακι
5 μετριες πατατες
1 μεγαλο λεμονι
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/4 ποτηριου ελαιολαδο
ριγανη
αλατι πιπερι

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας,το κοβουμε σε μεγαλες μπουκιες και το βαζουμε να βρασει σε μετρια φωτια,σε μπολικο νερο για 40 λεπτα.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες στα 8,τις βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το χυμο απο το λεμονι,το ελαιολαδο,τη μουσταρδα,ριγανη,πιπερι και αλατιζουμε καλα.Ανακατευουμε,ριχνουμε ζεστο νερο να καλυφθουν και συνεχιζουμε το βρασιμο σε μετρια φωτια για αλλα 30-40 λεπτα.
Ελεγχουμε τακτικα αν χρειαζεται να συμπληρωσουμε νερο,γυρναμε που και που τις πατατες και το φαγητο ειναι ετοιμο οταν μαλακωσουν οι πατατες και εξατμιστει το νερο και μεινει το φαγητο με το λαδι του.



4 σχόλια:

  1. τέλειο.....μιλάμε αγαπημένο πα πα πα....να σαι καλά ....πολύ καλό πιατο έφτιαξες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω! Παρολο που λεμονατο το χοιρινο φτιαχνει ο περισσοτερος κοσμος νομιζω οτι και στο μοσχαρακι ταιριαζει.

      Διαγραφή
  2. εφτιαξα την συνταγη σου...πραγματικα πολυ ωραια συνταγη.....ο συζηγος ξετρελαθηκε :)
    και πανευκολη ...την εφτιαξα στη χυτρα και εγινε πραγματικα πολυ γρηγορα
    σε ευχαριστουμε
    πιπεριτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ χαιρομαι οταν μαθαινω οτι δοκιμαζετε τις συνταγουλες μου! Να'σαι καλα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...