Υλικα
για το ρολο
700γρ. κιμα μοσχαρισιο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε νερο και στιμμενες
1 αυγο
3 κουτ.σουπας κετσαπ
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
θυμαρι ξερο
ριγανη ξερη
1 μεγαλο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
αλατι
πιπερι
υπολοιπα υλικα
6-7 πατατες
3 αυγα βρασμενα σφιχτα
1 μεγαλο ποτηρι χυμο ντοματας
1/2 ποτηριου ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου κοφτο ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ριγανη
Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα για το ρολο σε ενα μπωλ και ζυμωνουμε καλα με τα χερια μας να γινει ομοιομορφος ο κιμας,να ανακατευτουν καλα ολα τα υλικα.
Τον απλωνουμε πανω σε μεμβρανη ή λαδοκολλα σε ορθογωνιο σχημα.Αυτο θα μας βοηθησει να τυλιξουμε το ρολο πιο ευκολα.
Καθαριζουμε τα αυγα και τα βαζουμε στη μεση του κιμα κατα μηκος.
Σηκωνουμε τη μια μερια του χαρτιου ή της μεμβρανης και τυλιγουμε τον κιμα σε ρολο.
Ανακατευουμε το χυμο ντοματας με το ελαιολαδο,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και ριγανη.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες σε μικρα κομματια.
Τις βαζουμε στο ταψι και τις περιχυνουμε με τη μιση σαλτσα.Τις ανακατευουμε με τα χερια μας να καλυφθουν καλα.
Βαζουμε και το ρολο στο ταψι και το περιχυνουμε με την αλλη μιση σαλτσα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 220 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου.Στα 45 λεπτα ανακατευουμε τις πατατες και στη 1 ωρα το φαγητο μας ειναι ετοιμο.
για το ρολο
700γρ. κιμα μοσχαρισιο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε νερο και στιμμενες
1 αυγο
3 κουτ.σουπας κετσαπ
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
θυμαρι ξερο
ριγανη ξερη
1 μεγαλο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
αλατι
πιπερι
υπολοιπα υλικα
6-7 πατατες
3 αυγα βρασμενα σφιχτα
1 μεγαλο ποτηρι χυμο ντοματας
1/2 ποτηριου ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου κοφτο ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ριγανη
Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα για το ρολο σε ενα μπωλ και ζυμωνουμε καλα με τα χερια μας να γινει ομοιομορφος ο κιμας,να ανακατευτουν καλα ολα τα υλικα.
Τον απλωνουμε πανω σε μεμβρανη ή λαδοκολλα σε ορθογωνιο σχημα.Αυτο θα μας βοηθησει να τυλιξουμε το ρολο πιο ευκολα.
Καθαριζουμε τα αυγα και τα βαζουμε στη μεση του κιμα κατα μηκος.
Σηκωνουμε τη μια μερια του χαρτιου ή της μεμβρανης και τυλιγουμε τον κιμα σε ρολο.
Ανακατευουμε το χυμο ντοματας με το ελαιολαδο,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και ριγανη.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες σε μικρα κομματια.
Τις βαζουμε στο ταψι και τις περιχυνουμε με τη μιση σαλτσα.Τις ανακατευουμε με τα χερια μας να καλυφθουν καλα.
Βαζουμε και το ρολο στο ταψι και το περιχυνουμε με την αλλη μιση σαλτσα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 220 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου.Στα 45 λεπτα ανακατευουμε τις πατατες και στη 1 ωρα το φαγητο μας ειναι ετοιμο.
Με παρακολουθούσες με καμιά κάμερα;;;; Εχθές συζητούσα ότι έχω καιρό να φτιάξω ρολό κιμά!!!! Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά θα το φτιάξω σύντομα! Καμιά φορά του βάζω στη μέση αντί για αυγά, τυρί κρέμα (άντε!), ανακατεμένο με άλλα τυριά τριμμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλό μήνα για αύριο! Φιλιά.
Χεχεχε εβαλα ντετεκτιβ να μου δινει αναφορα τι φαγητακια λιγουρευεσαι! Κι εγω ειχα καιρο να το φτιαξω. Τυρι κρεμα και τυρακια ε?Χμμμμ θα το κανω κι εγω την επομενη φορα.
ΔιαγραφήΚαλο μας μηνα!!!Φιλακια.
πολύ ωραίο φαγητό....να σαι καλά πολύ καλή παρουσίαση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω!
Διαγραφή