Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κοτοπιτα με μανιταρια και φιλαδελφια σε ζυμη κουρου

Υλικα
για τη ζυμη
1 πακετο αλευρι που φουσκωνει μονο του (500γρ.)
1 βιταμ soft
1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες στραγγιστο
2 κουτ.γλυκου αλατι
για τη γεμιση
2 μπουτια κοτοπουλο βρασμενα
200γρ. τυρι κρεμα φιλαδελφια
1 μικρο κουτακι μανιταρια στραγγισμενα
1/2 κουπα κεφαλοτυρι τριμμενο
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3 κουτ.σουπας μουσταρδα
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
μαργαρινη για το ταψι
αυγο για το αλειμμα

Εκτελεση
Σε μια λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα της ζυμης και ζυμωνουμε καλα μεχρι να γινει μια λεια ζυμη.


Σκεπαζουμε με μεμβρανη τη ζυμη και την αφηνουμε στο ψυγειο οσο φτιαχνουμε τη γεμιση.
Αν εχουμε τη γεμιση ετοιμη δε χρειαζεται να βαλουμε τη ζυμη στο ψυγειο.
Βραζουμε το κοτοπουλο σε αλατισμενο νερο για 40 λεπτα σε μετρια φωτια.Μολις κρυωσει το ξεψαχνιζουμε.
Σε ενα κατσαρολακι τσιγαριζουμε με λιγο ελαιολαδο για 3-4 λεπτα το κρεμμυδι.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα το κοτοπουλο,το φιλαδελφια,τη μουσταρδα,το κεφλαοτυρι,αλατι και πιπερι και ανακατεουμε καλα.



Αλειφουμε ενα ταψακι με μεργαρινη.Παιρνουμε τα 2/3 της ζυμης,τα ανοιγουμε με τον πλαστη και καλυπτουμε τον πατο και τα πλαινα του ταψιου μεχρι τη μεση.


Στρωνουμε μεσα τη γεμιση,ανοιγουμε το υπολοιπο ζυμαρι με τον πλαστη σε μεγεθος ισα να καλυπτεται το ταψι και τσιμπαμε τα πλαινα να κλεισει το κατω με το πανω ζυμαρι.
Χαρασουμε με ενα μαχαιρι σε κομματια και αλειφουμε απο πανω με αυγο χτυπημενο.




Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 30 λεπτα.





1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...