Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Πεινιρλάκια




Υλικα
1 κουπα χλιαρο γαλα πληρες

1 πολύ γεματο κουταλακι ξερη μαγια

1 κουταλακι αλατι

3 όχι πολύ γεματες  κουπες αλευρι



Εκτελεση
Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι και το αλατι.Γεμιζουμε μια κουπα με χλιαρο γαλα και διαλυουμε μεσα τη μαγια.Το ριχνουμε στο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια λεια

ζυμη όχι πολύ μαλακια ουτε πολύ σφιχτη.

Την αφηνουμε σε ενα μπωλ σκεπασμενο με μια νωπη πετσετα να φουσκωσει για μιση ωρα.

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.

Με ενα μαχαιρι χωριζουμε τη ζυμη σε 8-10 μερη και φτιαχνουμε τα πεινιρλακια.
Παιρνουμε ενα κομματι ζυμης,το πλαθουμε με τα χερια μας,το ανοιγουμε σε ορθογωνιο σχημα,βαζουμε πανω τα υλικα της αρεσκειας μας (σαλτσα ντοματας ή κετσαπ,καπνιστη γαλοπουλα,μπεικον,γκουντα/ενταμ/κασερι,πρασινη και κοκκινη πιπερια,φρεσκα μανιταρια)
κλεινουμε πρωτα τις δυο πλαινες πλευρες και μετα τσιμπαμε με τα δαχτυλα μας και κλεινουμε σε βαρκουλα.







Τα βαζουμε στο ταψι του φουρνου στρωμενο κατα προτιμηση με χαρτι ψησιματος και ριχνουμε από πανω μερικες σταγονες ελαιολαδο.

Ψηνουμε στη μεσαια θεση του φουρνου,για 40 λεπτα περιπου μεχρι να ροδοψηθουν.
Αμα σας ανοιξουν στο ψησιμο δε πειραζει,εξακολουθουν να ειναι πεντανοστιμα!!! 


1 σχόλιο:

  1. Ωχ!Παναγια μου!!! Τα θελω οοοολα!!!
    Μπραβο κοριτσακι μου και για της νοστιμιες σου και την ομορφη δουλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...