Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Λαχταριστα πεινιρλακια




Υλικα
1 κουπα χλιαρο γαλα

1 πολύ γεματο κουταλακι μαγια

1 κουταλακι αλατι

3 όχι πολύ γεματες  κουπες αλευρι



Εκτελεση
Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι.Γεμιζουμε μια κουπα με χλιαρο γαλα και διαλυουμε μεσα

τη μαγια και το αλατι.Το ριχνουμε στο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια λεια

ζυμη όχι πολύ μαλακια ουτε πολύ σφιχτη.

Την αφηνουμε να φουσκωσει για μιση ωρα. (δε φουσκωνει πολύ)

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.

Χωριζουμε τη ζυμη σε 8 μερη και φτιαχνουμε τα πεινιρλακια.

(σαλτσα,καπνιστη γαλοπουλα,κασερι,πρασινη και κοκκινη πιπερια,φρεσκα μανιταρια)

Τα βαζουμε στο ταψι του φουρνου σε λαδοκολλα και ριχνουμε από πανω μερικες

σταγονες ελαιολαδο.

Ψηνουμε στη μεσαια θεση για 40 λεπτα μεχρι να ροδοψηθουν.
Αμα σας ανοιξουν στο ψησιμο δε πειραζει,εξακολουθουν να ειναι πεντανοστιμα!!! 


1 σχόλιο:

  1. Ωχ!Παναγια μου!!! Τα θελω οοοολα!!!
    Μπραβο κοριτσακι μου και για της νοστιμιες σου και την ομορφη δουλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...