Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Κρεατοσουπα με λαχανικα

Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρακι
3 μεγαλα καροτα σε ροδελες
5 μικρες πατατες σε κυβους
1/2 ξερο κρεμμυδι ή 2 μικρα φρεσκα
1 χουφτα ψιλοκομμενο σελινο
ελαιολαδο,αλατι

Εκτελεση
Βαζουμε το μοσχαρακι στη χυτρα,προσθετουμε 1-1,5 λιτρο νερο,κλεινουμε τη χυτρα και σε δυνατη φωτια περιμενουμε να αρχισει να σφυριζει η βαλβιδα.
Μολις σφυριξει κατεβαζουμε σε μετρια  θερμοκρασια και αφηνουμε να βρασει μιση ωρα.
Εν τω μεταξυ ψιλοκοβουμε τα λαχανικα.


Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και ριχνουμε μεσα ολα τα υπολοιπα υλικα,κλεινουμε τη χυτρα και παλι σε δυνατη θερμοκρασια περιμενουμε να αρχισει να σφυριζει.Μολις αρχισει να σφυριζει κατεβαζουμε σε μετρια θερμοκρασια και μετραμε 15 λεπτα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και την αφηνουμε με ανοιχτο καπακι.Σε μετρια φωτια ανακατευουμε τη σουπα και βραζουμε για αλλα 15-20 λεπτα.


Αν θελουμε τη σουπα μας χυλωμενη πιεζουμε με την κουταλα μερικα καροτα και πατατες στα τοιχωματα της κατσαρολας να λιωσουν,ετσι η σουπα θα ειναι πιο δεμενη.
Ειναι οτι πρεπει για τις κρυες μερες του χειμωνα αλλα και δυναμωτικη για τους αρρωστουλιδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...