Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Μελιτζανοσαλατα

Υλικα
3 ψητες μελιτζανες (κατα προτιμηση στη φλογα,για καπνιστο αρωμα)
1/2 κουπα τυρι φετα τριμμενη με το χερι
1 χουφτα καρυδια χοντροκομμενα
3 κουταλιες σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο
ξυδι
ελαιολαδο
αλατι

Εκτελεση
Ψηνουμε τις μελιτζανες ειτε στο γκριλ ειτε στα καρβουνα μεχρι να μαραθουν και οταν τρυπιουνται με πιρουνι να ειναι μαλακες.Ακομα και αν μαυρισουν δε μας πειραζει γιατι αυτο θα ειναι μονο απ'εξω,αν τις ανοιξουμε θα δουμε οτι απο μεσα ειναι μια χαρα.
Τις καθαριζουμε,τις βαζουμε σε στραγγιστηρι και τις αφηνουμε 1 ωρα ή μεχρι να στραγγιξουν καλα.
Σε αυτο το σταδιο αν εχουμε πολλες ψημενες,καθαρισμενες μελιτζανες και μας περισευουν μπορουμε να τις βαλουμε σε σακουλακι τροφιμων και να τις βαλουμε στην καταψυξη.Οταν τις ξεπαγωσουμε θα πρεπει να επαναλαβουμε το στραγγισμα.

Περνουμε τις μελιτζανες και πανω σε μια επιφανεια κοπης της ψιλοκοβουμε με ενα μαχαιρι καθετα και οριζοντια.
Τις παταμε και με ενα πιρουνι και μετα τις βαζουμε σε ενα μπωλ και προσθετουμε τον ψιλοκομμενο μαιντανο,το καρυδι και τη φετα.



Ανακατεουμε καλα και προσθετουμε το σκορδο σκονη,ξυδι αναλογα με τα γουστα μας,αρκετο ελαιολαδο και αλατι.Η μελιζανοσαλατα μας ειναι ετοιμη.
Αν νηστευουμε ή απλα δε μας αρεσει η φετα μπορουμε να την αντικαταστησουμε με ψιλοκομμενη,ψητη πιπερια φλωρινης ειτε απο βαζο ειτε σπιτικη.


1 σχόλιο:

  1. πολύ καλή συνταγή, αλλά και το πιάτο σερβιρίσματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...