Υλικα
για τη ζυμη
200γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ. χλιαρο νερο
4γρ. μαγια ξερη
1 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1/2 κουτ. γλυκου αλατι
υπολοιπα υλικα
150γρ. ημισκληρο τυρι
2 κουτ.σουπας κεφαλοτυρι
1 κουτ. σουπας τυρι κρεμα (philadelphia)
λιγες λεπτες λωριδες κρεμμυδι
2 μικρες πατατες βρασμενες
θυμαρι
πιπερι
σκορδο σκονη
αλατι
ελαιολαδο
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ ζυμωνουμε πολυ καλα ολα τα υλικα για τη ζυμη μεχρι να γινουν μια ομοιομορφη,λεια ζυμη που δεν κολλαει στα τοιχωματα και στα χερια.
Αφηνουμε να ξεκουραστει η ζυμη για 10 λεπτα,την ανοιγουμε οσο πιο πολυ μπορουμε με εναν πλαστη και τη βαζουμε σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος.
Αλοιφουμε τη ζυμη με λιγο ελαιολαδο και στρωνουμε ομοιμορφα το τυρι κρεμα.
Απο πανω απλωνουμε πρωτα το κεφαλοτυρι,μετα το ημισκληρο τυρι και το κρεμμυδι.
Καθαριζουμε τις πατατες,τις κοβουμε σε λεπτες ροδελες,τις αλοιφουμε με λιγο ελαιολαδο,τις αλατιζουμε και τις στρωνουμε πανω στην πιτσα.
Απο πανω πασπαλιζουμε με μπολικο θυμαρι,λιγο σκορδο σκονη,λιδο μαυρο πιπερι και ραντιζουμε με λιγο ελαιολαδο εδω κι εκει.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 220 βαθμους στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 15 λεπτα να ροδισει η πιτσα.
για τη ζυμη
200γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ. χλιαρο νερο
4γρ. μαγια ξερη
1 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1/2 κουτ. γλυκου αλατι
υπολοιπα υλικα
150γρ. ημισκληρο τυρι
2 κουτ.σουπας κεφαλοτυρι
1 κουτ. σουπας τυρι κρεμα (philadelphia)
λιγες λεπτες λωριδες κρεμμυδι
2 μικρες πατατες βρασμενες
θυμαρι
πιπερι
σκορδο σκονη
αλατι
ελαιολαδο
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ ζυμωνουμε πολυ καλα ολα τα υλικα για τη ζυμη μεχρι να γινουν μια ομοιομορφη,λεια ζυμη που δεν κολλαει στα τοιχωματα και στα χερια.
Αφηνουμε να ξεκουραστει η ζυμη για 10 λεπτα,την ανοιγουμε οσο πιο πολυ μπορουμε με εναν πλαστη και τη βαζουμε σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος.
Αλοιφουμε τη ζυμη με λιγο ελαιολαδο και στρωνουμε ομοιμορφα το τυρι κρεμα.
Απο πανω απλωνουμε πρωτα το κεφαλοτυρι,μετα το ημισκληρο τυρι και το κρεμμυδι.
Καθαριζουμε τις πατατες,τις κοβουμε σε λεπτες ροδελες,τις αλοιφουμε με λιγο ελαιολαδο,τις αλατιζουμε και τις στρωνουμε πανω στην πιτσα.
Απο πανω πασπαλιζουμε με μπολικο θυμαρι,λιγο σκορδο σκονη,λιδο μαυρο πιπερι και ραντιζουμε με λιγο ελαιολαδο εδω κι εκει.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 220 βαθμους στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 15 λεπτα να ροδισει η πιτσα.
Μμμμ! Ωραία φαίνεται! Μ' αρέσουν όλα τα τυριά και ειδικά το τυρί κρέμα! Οι πατάτες προλαβαίνουν να ψηθούν; Δεν τις βράζεις καθόλου πριν; Λέω να προσθέσω και λίγη ρίγανη που μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Νίκη μου! Πολλά φιλιά! Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση!