Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ταρτάκια μήλου

Υλικα
για τη γεμιση
3 μηλα της αρεσκειας μας (εγω εβαλα ωριμα,κιτρινα)
1/3 κουπας νερο
100γρ. καστανη ζαχαρη
50γρ. βουτυρο
για τη ζυμη
200γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
60γρ.βουτυρο
30γρ. καστανη ζαχαρη
1 κοφτο κουταλακι κανελα
1 αυγο
1 βανιλια
3 κουτ.σουπας κρυο νερο
1 πρεζα αλατι

Εκτελεση
Πλενουμε,καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε μικρα κυβακια.
Βαζουμε ολα τα υλικα για τη γεμιση σε ενα κατσαρολακι και βραζουμε σε δυνατη φωτια για 15-20 λεπτα,ανακατευοντας συχνα μεχρι να δεσει και να εξατμιστουν τα υγρα.

Βαζουμε ολα τα υλικα για τη ζυμη σε ενα μπωλ  και ζυμωνουμε να ενωθουν.
Φτιαχνουμε μια ζυμη που ξεκολλαει απο τα χερια.
Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψακι 12 θεσεων για μαφινς.
Χωριζουμε τη ζυμη σε 12 μπαλιτσες,καθε μπαλιτσα την πλαθουμε με τα χερια,την πατηκωνουμε να γινει ενα στρογγυλο πλακε σχημα και τη βαζουμε μεσα στη θηκουλα για τα κεκακια.
Τρυπαμε καθε βαση για τα ταρτακια με ενα πιρουνι και ψηνουμε στους 200 βαθμους,σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 10 λεπτα.


Μοιραζουμε τη γεμιση σε ολα τα ταρτακια και ψηνουμε για ακομη 10 λεπτα.


Αφηνουμε τα ταρτακια να κρυωσουν μεσα στο ταψακι και τα βγαζουμε προσεκτικα.
Σερβιρουμε πασπαλιζοντας απο πανω λιγη αχνη ζαχαρη.



Tο ποσο γλυκα θα γινουν τα ταρτακια μας εξαρταται απο το ειδος του μηλου που θα χρησιμοποιησουμε.
Αν θελουμε στο σερβιρισμα μπορουμε να βαλουμε απο πανω και λιγα ψιλοκομμενα καρυδια.

4 σχόλια:

  1. Ωραια ιδεα τα ταρτακια!!!Θα τα κανω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια και ευκολα,ολο αρωμα. Δοκιμασε τα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μήλο είναι ότι καλύτερο για τέτοιες συνταγές. Σίγουρη επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με τοσες διαφορετικες ποκιλιες μηλου το αποτελεσμα μπορει να ειναι παντα κατι διαφορετικο αναλογα τι χρησιμοποιησαμε.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...