Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Νηστίσιμο παγωτό με κρέμα καρύδας και χαρουπάλευρο


Υλικα
1 κουτακι γαλα καρυδας
1 κουτακι κρεμα καρυδας
2 κουτ.σουπας μελι
2 κουτ.σουπας κακαο
2 κουτ.σουπας χαρουπαλευρο
2 κουτ.σουπας μαυρη ζαχαρη
4 κουτ.σουπας ζαχαρη καρυδας
1 κουτ.γλυκου εκχυλισμα βανιλιας
1 κοφτο κουτ.γλυκου στιγμιαιο καφε με αρωμα φουντουκι

Εκτελεση
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο την κρεμα καρυδας.Τα ανακατευουμε και μολις παρουν βραση και ενωθουν τα κατεβαζουμε απο τη φωτια και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
Σε ενα μπωλ βαζουμε την κρεμα καρυδας,τη χτυπαμε ελαφρως με το μιξερ,προσθετουμε το μειγμα που κρυωσε και τα χτυπαμε με το μιξερ να γινουν μια λεια κρεμα.
Βαζουμε το παγωτο στην καταψυξη.Καθε μιση ωρα το βγαζουμε,το χτυπαμε με το μιξερ για 1 λεπτο και το ξαναβαζουμε στην καταψυξη.Αυτο το κανουμε 4-5 φορες.
Το παγωτο ειναι ετοιμο.Πριν το σερβιρουμε,επειδη σκληραινει αρκετα στην καταψυξη το βγαζουμε σε θερμοκρασια δωματιου για κανενα μισαωρο,να μαλακωσει ελαφρως για να μπορεσουμε να το σερβιρουμε ομορφα.
Τη ζαχαρη καρυδας και το χαρουπαλευρο θα τα βρειτε σε μαγαζι με βιολογικα προιοντα.


4 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!! Και επίκαιρη λόγω νηστείας !! Ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο εφτιαξα για το τραπεζι της Καθαρας Δευτερας και ειχε μεγαλη επιτυχια!

      Διαγραφή
  2. Ετσι πρέπει απο νωριος να ξεκινησουμε τα παγωτακια, που θα πάει θα φτιάξει ο καιρός! Πολύ πρωτοτυπη επιλογη υλικων, μου άρεσε!
    Καλό ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιχιχι ο Φλεβαρης κι αν φλεβισει καλοκαιρι θα μυρισει,δε λενε? Οσο για τα υλικα εκανα προσφατα μια επιδρομη σε ενα μαγαζακι με βιολογικα προιοντα και αυτον τον καιρο θα ανεβαζω συνταγες με αναλογα υλικα. Καλο μας απογευμα,πολλα φιλια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...