Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πατατες ογκρατεν με ντοματα και μοτσαρελα

Υλικα
5-6 πατατες μετριες
5-6 λωριδες μπεικον ψιλοκομμενες
3 ντοματες κομμενες σε λεπτες φετες
150γρ. blue cheese
150γρ. μοτσαρελα τριμμενη
1 κρεμα γαλακτος μικρη
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Βραζουμε τις πατατες και τις σουρωνουμε.


Μολις κρυωσουν και μπορουμε να τις πιασουμε τις κοβουμε σε φετες παχους οσο ενα δαχτυλο και τις στρωνουμε σε ενα πυρεξ ελαφρα βουτυρωμενο.
Αλατοπιπερωνουμε αλλα οχι πολυ γιατι θα βαλουμε και τα τυρια.
Αναμεσα στις πατατες βαζουμε τις ντοματες,το μπεικον και το blue cheese.
Πασπαλιζουμε με την τριμμενη μοτσαρελα,περιχυνουμε και την κρεμα γαλακτος.



Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30-40 λεπτα.


Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ταρτα με σπανακι χωρις φυλλο

Υλικα
για τη γεμιση
750γρ. σπανακι κατεψυγμενο σε φυλλα
100γρ. τυρι φετα
100γρ. τυρι ρικοτα
50γρ. παρμεζανα
2 αυγα
5-6 κουτ.σουπας γαλα εβαπορε
2 πρασα ψιλοκομμενα
αλατι
πιπερι
λιγο ελαιολαδο
για την κρουστα
6 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια
2 κουτ.σουπας αλευρι
μαργαρινη
λιγη τριμμενη παρμεζανα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο και τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια το πρασο να μαραθει.Προσθετουμε το γαλα εβαπορε το οποιο θα παρει την αψάδα του πρασου και θα το κανει πιο γλυκο.
Προσθετουμε το σπανακι και ανακατευουμε συχνα μεχρι να μαραθει και να εξατμιστουν τα υγρα του.Αυτο μπορει να παρει αρκετη ωρα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και μολις κρυωσει λιγο ριχνουμε αλατι,πιπερι,τα αυγα,τη φετα,τη ρικοτα,την παρμεζανα και ανακατεουμε καλα.
Βουτυρωνουμε πολυ καλα ενα αντικολλητικο ταψακι,με ενα σουρωτηρι πασπαλιζουμε το αλευρι να καλυφθει ο πατος και επειτα πασπαλιζουμε 3 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια.
Στρωνουμε προσεκτικα τη γεμιση στο ταψακι και την ισιωνουμε.
Απο πανω πασπαλιζουμε την υπολοιπη φρυγανια και λιγη τριμμενη παρμεζανα.Βαζουμε κομματακια μαργαρινης εδω και εκει στην επιφανεια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους,στην κατω θεση του φουρνου για 40 λεπτα να ροδισει καλα η ταρτα μας.Ξεφουρνιζουμε,περιμενουμε να κρυωσει λιγο και σερβιρουμε.






                              Ειναι μια παραλλαγη μιας συνταγης που βρηκα στο econews.gr

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κερασοπιτα


Υλικα
 4 αυγα χωρισμενα
1 φλ. τσαγιου ζαχαρη
6 κουτ.σουπας αλευρι που φουσκωνει μονο του
2 βανιλιες
1 φλ. τσαγιου κρεμα γαλακτος
1 πρεζα αλατι
500 γρ. φρεσκα κερασια χωρις το κουκουτσι
ξυσμα απο 1 λεμονι
λιγο βουτυρο για το πυριμαχο σκευος

Εκτελεση
 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για 6΄-7΄ ώσπου να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.



Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 5΄ αφού πρώτα το βουτυρώσουμε.
Έχουμε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.


 Ρίχνουμε στο ζεστό πυρίμαχο σκεύος τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα περιχύνουμε με το χτυπημένο μείγμα αυγών.



 Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμαμένο φούρνο στους 180ο Cσε αέρα στη μεσαία σχάρα για 30΄-35΄ ώσπου να φουσκώσει και σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε με άχνη.






      Μια συνταγη της Αργυρως Μπαρμπαριγου.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μακαρονοσαλάτα με τόνο

Υλικα
300γρ. μικρα ζυμαρικα (κοραλι,φιογκακια,κοφτο)
2 κονσερβες τονο σε ελαιολαδο
10 ντοματινια κομμενα στη μεση
1/2 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμενη
100γρ. τυρι γκουντα κομμενο σε κυβακια
4 κουτ. σουπας καλαμποκι (κονσερβα)
4 κουτ. σουπας κοκκινα φασολια (κονσερβα)
3-4 αγγουρακια τουρσι ψιλοκομμενα
1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
4 κουτ. σουπας μαγιονεζα
2 κουτ. σουπας κετσαπ
αλατι
πιπερι
ριγανη

Εκτελεση
Βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τους ριχνουμε κρυο νερο βρυσης για να κρυωσουν.Τα βαζουμε σε ενα μεγαλο μπωλ.
Ανοιγουμε τις κονσερβες τονου,τις μισοστραγγιζουμε απο το λαδι και τις προσθετουμε στα ζυμαρικα.
Ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα,ανακατεουμε καλα και βαζουμε τη σαλατα στο ψυγειο για 1 ωρα να δεσουν οι γευσεις και να γινει δροσερη.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...