Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ταρτα με σπανακι χωρις φυλλο

Υλικα
για τη γεμιση
750γρ. σπανακι κατεψυγμενο σε φυλλα
100γρ. τυρι φετα
100γρ. τυρι ρικοτα
50γρ. παρμεζανα
2 αυγα
5-6 κουτ.σουπας γαλα εβαπορε
2 πρασα ψιλοκομμενα
αλατι
πιπερι
λιγο ελαιολαδο
για την κρουστα
6 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια
2 κουτ.σουπας αλευρι
μαργαρινη
λιγη τριμμενη παρμεζανα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο και τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια το πρασο να μαραθει.Προσθετουμε το γαλα εβαπορε το οποιο θα παρει την αψάδα του πρασου και θα το κανει πιο γλυκο.
Προσθετουμε το σπανακι και ανακατευουμε συχνα μεχρι να μαραθει και να εξατμιστουν τα υγρα του.Αυτο μπορει να παρει αρκετη ωρα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και μολις κρυωσει λιγο ριχνουμε αλατι,πιπερι,τα αυγα,τη φετα,τη ρικοτα,την παρμεζανα και ανακατεουμε καλα.
Βουτυρωνουμε πολυ καλα ενα αντικολλητικο ταψακι,με ενα σουρωτηρι πασπαλιζουμε το αλευρι να καλυφθει ο πατος και επειτα πασπαλιζουμε 3 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια.
Στρωνουμε προσεκτικα τη γεμιση στο ταψακι και την ισιωνουμε.
Απο πανω πασπαλιζουμε την υπολοιπη φρυγανια και λιγη τριμμενη παρμεζανα.Βαζουμε κομματακια μαργαρινης εδω και εκει στην επιφανεια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους,στην κατω θεση του φουρνου για 40 λεπτα να ροδισει καλα η ταρτα μας.Ξεφουρνιζουμε,περιμενουμε να κρυωσει λιγο και σερβιρουμε.






                              Ειναι μια παραλλαγη μιας συνταγης που βρηκα στο econews.gr

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...