Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Κερασοπιτα


Υλικα
 4 αυγα χωρισμενα
1 φλ. τσαγιου ζαχαρη
6 κουτ.σουπας αλευρι που φουσκωνει μονο του
2 βανιλιες
1 φλ. τσαγιου κρεμα γαλακτος
1 πρεζα αλατι
500 γρ. φρεσκα κερασια χωρις το κουκουτσι
ξυσμα απο 1 λεμονι
λιγο βουτυρο για το πυριμαχο σκευος

Εκτελεση
 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για 6΄-7΄ ώσπου να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.



Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 5΄ αφού πρώτα το βουτυρώσουμε.
Έχουμε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.


 Ρίχνουμε στο ζεστό πυρίμαχο σκεύος τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα περιχύνουμε με το χτυπημένο μείγμα αυγών.



 Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμαμένο φούρνο στους 180ο Cσε αέρα στη μεσαία σχάρα για 30΄-35΄ ώσπου να φουσκώσει και σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε με άχνη.






      Μια συνταγη της Αργυρως Μπαρμπαριγου.

4 σχόλια:

  1. εξαιρετική και ωραία παρουσίαση να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να βρω κάποιον να έχει όρεξη να... ξεκουκουτσιάζει! Δεν μπορεί να χάνω συνταγές λόγω κουκουτσιών! Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά φαίνεται υπέροχη Νίκη μου! Να σου πω... αν βάλουμε μέσα κεράσια από γλυκό κεράσι γίνεται η πίτα ή θα βγει άντε μην πω!
    Γεια στα χέρια σου και στην υπομονή σου!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω οτι θα βγει πολυ γλυκεια και δε θα εχει και την καταλληλη υγρασια,ισως ομως θα ταιριαζε να ριξεις απο πανω λιγο γλυκο κερασι ή βυσσινο στο σερβιρισμα.
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...