Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τονοκεφτέδες

Υλικα
1 κονσερβα τονο σε λαδι
1 μικρη ντοματα,μονο την εξωτερικη σαρκα,χωρις τα σπορια
1/3 πιπερια φλωρινης
2 φρεσκα κρεμμυδακια
1/2 σκελιδα σκορδο
3 κουτ.σουπας κεφαλοτυρι τριμμενο
4 κουτ.σουπας φρυγανια τριμμενη
1 αυγο
1/2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
ριγανη
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Στραγγιζουμε τον τονο απο το λαδι, τον βαζουμε σε ενα μπωλ και τον λιωνουμε με ενα πιρουνι.
Βαζουμε στο μπλεντερ την ντοματα,τα κρεμμυδακια,την πιπερια και το σκορδο και τα αλεθουμε.
Τα προσθετουμε στον τονο.Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα,ανακατευουμε καλα και βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο να δεσει.


Πλαθουμε κεφτεδακια,τα περναμε απο αλευρι και τα τηγανιζουμε σε αντικολλητικο τηγανι με λιγο ηλιελαιο σε μετρια φωτια να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες.
Τα βγαζουμε απο το τηγανι και τα βαζουμε πανω σε χαρτι κουζινας να τραβηξει το λαδι.




Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Πόριτζ

Υλικα
1 φλυτζανι νιφαδες βρωμης
2 φλυτζανια γαλα εβαπορε αραιωμενο με νερο
1 κουτ.σουπας μελι
για το σερβιρισμα
1/2 μπανανα
1 κουτ.σουπας μελι
κανελα

Εκτελεση
Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι τη βρωμη,το γαλα και το μελι και τα βραζουμε σε μετρια φωτια για 5 λεπτα ανακατευοντας συνεχως.
Σερβιρουμε σε μπωλ και βαζουμε απο πανω λεπτες φετες μπανανας,μελι και κανελα.



Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σπαγγετι all'amatriciana

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
4 μεγαλες ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
300γρ. καπνιστο μπεικον ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
λιγη καυτερη πιπερια τσιλι ή μπουκοβο
1/2 ποτηρι λευκο,ξηρο κρασι
ελαιολαδο
φρεσκο βασιλικο
αλατι
τυρι pecorino για το σερβιρισμα

Εκτελεση
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σε χαμηλη φωτια τσιγαριζουμε το μπεικον για 10 λεπτα,προσθετουμε το σκορδο και την καυτερη πιπερια (ή το μπουκοβο) και τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα.Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,τη ντοματα,το κρασι,λιγο αλατι και βραζουμε σε δυνατη φωτια για 15 λεπτα ανακατευοντας συχνα μεχρι να εξατμιστουν τα πολλα υγρα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια,ριχνουμε τον ψιλοκομμενο βασιλικο,το τσιγαρισμενο μπεικον και τα μακαρονια και ανακατεουμε καλα.
Σερβιρουμε με τριμμενο τυρι pecorino.


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σπαγγετι alla crudaiola

Η δικη μου εκδοχη!

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
3 μεγαλες ωριμες ντοματες
2 φρεσκα κρεμμυδακια
3 κουτ.σουπας κετσαπ
1/3 ποτηριου ελαιολαδο
1/2 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
1 κουτ.γλυκου ριγανη ξερη
1 κουτ.γλυκου βασιλικο ξερο
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι

Ειναι μια συνταγη την οποια την οποια την εχω βρει σε πολλες εκδοχες με παρμεζανα,με ρικοτα,με ροκα,με τσιλι και διαφορα αλλα υλικα.Αυτη ειναι η δικη μου εκδοχη της συνταγης και αποτελει μια πολυ ωραια,γρηγορη και δροσερη μακαροναδα που θα λατρεψετε τωρα το καλοκαιρι.

Εκτελεση
Βραζουμε τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τα ξεβγαζουμε με κρυο νερο βρυσης να μην ειναι ζεστα.
Πλενουμε τις ντοματες,τις ψιλοκοβουμε σε μικρα κυβακια,τις βαζουμε σε ενα μπωλ και στραγγιζουμε το ζουμι.
Ψιλοκοβουμε και τα φρεσκα κρεμμυδακια σε λεπτες ροδελες και τα ριχνουμε στη ντοματα.Προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα,ανακατεουμε καλα και βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για λιγα λεπτα να κρυωσει καλα.
Ανακατεουμε το μειγμα ντοματας με τα μακαρονια και σερβιρουμε!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...