Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Τονοκεφτέδες

Υλικα
1 κονσερβα τονο σε λαδι
1 μικρη ντοματα,μονο την εξωτερικη σαρκα,χωρις τα σπορια
1/3 πιπερια φλωρινης
2 φρεσκα κρεμμυδακια
1/2 σκελιδα σκορδο
3 κουτ.σουπας κεφαλοτυρι τριμμενο
4 κουτ.σουπας φρυγανια τριμμενη
1 αυγο
1/2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
ριγανη
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Στραγγιζουμε τον τονο απο το λαδι, τον βαζουμε σε ενα μπωλ και τον λιωνουμε με ενα πιρουνι.
Βαζουμε στο μπλεντερ την ντοματα,τα κρεμμυδακια,την πιπερια και το σκορδο και τα αλεθουμε.
Τα προσθετουμε στον τονο.Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα,ανακατευουμε καλα και βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο να δεσει.


Πλαθουμε κεφτεδακια,τα περναμε απο αλευρι και τα τηγανιζουμε σε αντικολλητικο τηγανι με λιγο ηλιελαιο σε μετρια φωτια να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες.
Τα βγαζουμε απο το τηγανι και τα βαζουμε πανω σε χαρτι κουζινας να τραβηξει το λαδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...