Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Σπαγγετι all'amatriciana

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
4 μεγαλες ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
300γρ. καπνιστο μπεικον ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
λιγη καυτερη πιπερια τσιλι ή μπουκοβο
1/2 ποτηρι λευκο,ξηρο κρασι
ελαιολαδο
φρεσκο βασιλικο
αλατι
τυρι pecorino για το σερβιρισμα

Εκτελεση
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σε χαμηλη φωτια τσιγαριζουμε το μπεικον για 10 λεπτα,προσθετουμε το σκορδο και την καυτερη πιπερια (ή το μπουκοβο) και τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα.Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,τη ντοματα,το κρασι,λιγο αλατι και βραζουμε σε δυνατη φωτια για 15 λεπτα ανακατευοντας συχνα μεχρι να εξατμιστουν τα πολλα υγρα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια,ριχνουμε τον ψιλοκομμενο βασιλικο,το τσιγαρισμενο μπεικον και τα μακαρονια και ανακατεουμε καλα.
Σερβιρουμε με τριμμενο τυρι pecorino.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...