Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πατατουλες βραστες με σως γιαουρτιου

Υλικα
10 μικρες πατατουλες
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.σουπας ψιλοκομμενο μαιντανο ή ανιθο
1/2 σκελιδα σκορδο λιωμενη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι

Εκτελεση
Πλενουμε τις πατατουλες,τις βαζουμε σε μια κατσαρολα να σκεπαζονται απο νερο και τις βραζουμε σε μετρια προς δυνατο φωτια για 40 λεπτα.
Τις στραγγιζουμε,τις καθαριζουμε,τις κοβουμε στη μεση και τις βαζουμε σε ενα πιατο.
Σε ενα μπωλ ανακατεουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και φτιαχνουμε τη σως μας.
Βαζουμε τη δροσερη σως πανω απο τις ζεστες πατατουλες,ριχνουμε ακομα λιγο ελαιολαδο και πιπερι απο πανω και σερβιρουμε.



Τη σως αυτη μπορουμε να τη χρησιμοποιησουμε σε πατατοσαλατα ή να συνοδευσουμε τα ψητα μπιφτεκια μας ή ενα πιλαφι.Αν θελουμε τη φτιαχνουμε με στραγγιστο γιαουρτι με 2% λιπαρα.

4 σχόλια:

  1. Απλό , ελαφρύ και χορταστικό!Τί άλλο να ζητήσεις από μια συνταγή; καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έδωσα αναζήτηση για μπισκοτάκια και βρέθηκα και στο δικό σου blog! Έριξα μια γρήγορη ματιά και βλέπω πολλές και όμορφες συνταγές! Όπως αυτή εδώ με τις πατάτες και το γιαουρτάκι! Τα μπισκότα σου θα τα φτιάξω έτσι κι αλλιώς! :)
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που βρεθηκες στα μερη μου,καλες μαγειρικες αναζητησεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...