Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αυγοφετες αλμυρες

Υλικα
4 φετες ψωμι λιγο χοντρες
3 μετρια αυγα
1 φλυτζανακι φρεσκο γαλα
αλατι

Εκτελεση
Χτυπαμε τα αυγα με το συρμα και προσθετουμε το γαλα και το αλατι.



Βαζουμε ελαφρυ λαδι στο τηγανι και το βαζουμε να ζεσταθει σε μετρια φωτια.
Βουταμε το ψωμι στο μειγμα αυγου να βραχει καλα και απο τις δυο πλευρες και το βαζουμε στο τηγανι.


Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν καλα και απο τις δυο πλευρες.Βγαζουμε τις αυγοφετες απο το τηγανι και τις βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι κουζινας να τραβηξει το πολυ λαδι.
Σερβιρουμε με τριμμενο τυρακι φετα και ριγανη.



 
Αν θελουμε τις αυγοφετες μας γλυκιες τοτε παραλειπουμε το αλατι στο μειγμα αυγου και στο σερβιρισμα ριχνουμε απο πανω μελι ή μαρμελαδα ή αχνη ζαχαρη και κανελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...