Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Βιδακια με μανιταρια,λεμονι και θυμαρι

Υλικα
1 πακετο ζυμαρικα βιδακια
750γρ. φρεσκα ασπρα μανιταρια
2 λεμονια (το χυμο τους)
λιγο ξυσμα λεμονιου
1/3 ποτηριου ρετσινα (ή λευκο κρασι)
6-7 κουτ.σουπας ελαιολαδο
μπολικο ξερο θυμαρι
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι

Εκτελεση
Βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου και τα σουρωνουμε.
Πλενουμε,στραγγιζουμε καλα,σκουπιζουμε με μια καθαρη πετσετα κουζινας τα μανιταρια και τα κοβουμε σε λεπτες φετες.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει σε δυνατη φωτια,ριχνουμε τα μανιταρια και τα σωταρουμε ανακατευοντας συχνα μεχρι να μαραθουν και να βγαλουν το ζουμι τους.
Προσθετουμε το ξυσμα και το χυμο λεμονιου,τη ρετσινα,αλατι,πιπερι και μπορικο ξερο θυμαρι.
Συνεχιζουμε το σωταρισμα ανακατεουοντας συχνα μεχρι να εξατμιστει το μεγαλυτερο μερος του ζουμιου.
Ριχνουμε μεσα και τα ζυμαρικα,ανακατευουμε καλα και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Σερβιρουμε σε πιατα και ριχνουμε αν θελουμε απο πανω λιγο ακομα ελαιολαδο,φρεσκοτριμμενο πιπερι και λιγο θυμαρι ακομα.



2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...