Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Μυδοπιλαφο με μυδια στο κελυφος τους

Υλικα
1 κιλο μυδια με το κελυφος τους
1 κουπα ρυζι μπασματι (ή καρολινα)
2 μεγαλες ωριμες ντοματες στον τριφτη
1 κρεμμυδι στον τριφτη
1 μεγαλη σκελιδα σκορδο λιωμενη
1 κουπα λευκο,ξηρο κρασι
2 κλωναρακια σελινο 
1/2 ματσακι ανιθο ψιλοκομμενο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε καλα τα μυδια,τα τριβουμε με ενα σκληρο βουρτσακι κατω απο τρεχουμενο νερο.
Αν υπαρχει καποιο μυδι που ειναι ανοιχτο το πεταμε.
Τραβαμε προσεκτικα την "τριχα" και την αφαιρουμε.(η τριχα μοιαζει με φυκι που βγαινει απο το μυδι)
Τα αχνιζουμε βαζοντας τα σε μια ανοιχτη κατσαρολα με λιγο νερο που βραζει μεχρι να ανοιξουν.Οποια μυδια δεν ανοιξουν τα πεταμε.






Σουρωνουμε σε λεπτο σουρωτηρι το νερο και το κραταμε.
Τα μισα μυδια τα ανοιγουμε προσεκτικα,ισα για να μπορεσουμε να ελεγξουμε αν υπαρχει ακομα κολλημενη η τριχα στο μυδι και την αφαιρουμε οπου τη δουμε.Τα κραταμε στη ακρη.
Τα αλλα μισα μυδια τα βγαζουμε απο το κελυφος και το πεταμε κρατωντας την ψιχα.Ελεγχουμε και αυτα για την τριχα.




Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος της και σε μετρια φωτια τσιγαριζουμε το κρεμμυδι και το σκορδο μεχρι να ξανθινουν.


Προσθετουμε τη ντοματα και ανακατεουμε τακτικα για 10 λεπτα.


Προσθετουμε το κρασι,αλατι,τα κλωναρακια σελινου και 3 ποτηρια νερο (μαζι με το νερο απο τα μυδια).Δυναμωνουμε τη φωτια και αφηνουμε να παρει βραση.


Μολις βρασει ριχνουμε το ρυζι,χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και ανακατεουμε τακτικα για 15 λεπτα.
Αφαιρουμε τα κλωναρακια του σελινου. Ριχνουμε τα μυδια και ανακατεουμε τακτικα για αλλα 10 λεπτα.


Τελος ριχνουμε τον ανιθο,ανακατεουμε καλα,κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε με κλειστο καπακι για 15-20 λεπτα να τραβηξει το ρυζι τα υγρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...