Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Σπιτικο παγωτο


Υλικα

  
500ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
2 γάλατα ζαχαρούχα
600ml φρέσκο γάλα
4 βανίλιες 

Εκτελεση
Xτυπαμε την φυτικη κρεμα γαλακτος να γινει σαντιγυ.

 
Ριχνουμε μετα ολα τα αλλα υλικα και ξαναχτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.







Το χωριζουμε σε 2-3 ταπερ και βαζουμε οτι θελουμε αναλογα τη γευση που θελουμε.
Τα βαζουμε καταψυξη και ανακατευουμε σε 3 ωρες που θα χει παγωσει ελαφρως για να μην κατσουν στον πατο τα στερεα υλικα.

(Aνακατευουμε με κουταλι ή σπατουλα,δεν χτυπαμε με το μιξερ)
Μετα το ανακατεμα το αφηνουμε στην καταψυξη 6-8 ωρες να παγωσει και είναι ετοιμο για σερβιρισμα.

Για τις παραλλαγες: (για μιση δοση παγωτου η καθε παραλλαγη)
Μοκα με φουντουκια
Πριν το βαλετε στην καταψυξη  ανακατεψτε καλα μεσα στο μειγμα 1 κουταλια της σουπας στιγμιαιο καφε και μια κουπα ψιλοκομμενα,καβουρδισμενα φουντουκια.





Με γλυκο βυσσινο
Ανακατεψτε μεσα στο μειγμα μισο βαζο γλυκο του κουταλιου βυσσινο.



Φυσικα οι παραλλαγες που μπορειτε να κανετε ειναι αμετρητες.
Με σπασμενα μπισκοτα ορεο,με σιροπι σοκολατα,με μερεντα,με γλυκο φραουλα,με καραμελωμενους ξηρους καρπους,με κακαο και πολλα αλλα.
Καλη επιτυχια!




2 σχόλια:

  1. Οι συνταγες σου ειναι αψογες...πολυ καλυτερες απο πολλα αλλα γνωστοτερα site.και οι φωτογραφιες βοηθανε πολυ.δοκιμασα μερικα γλυκα κ βγηκαν οπως τα εχεις κ εσυ,οποτε twelve points απο μενα.περιμενω να με εκπληξεις κ αλλο...keep going λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια και χαιρομαι πολυ που σου αρεσουν και σου πετυχαινουν οι συνταγες!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...