Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Εύκολα μπισκότα

Υλικα
για τα λευκα μπισκοτα
150γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ. μαργαρινη
50γρ. ζαχαρη

για τα σκουρα μπισκοτα
100γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ. μαργαρινη
50γρ κακαο
50γρ. ζαχαρη

Εκτελεση
Για τα υλικα της βασικης συνταγης (λευκα μπισκοτα) ισχυει ο κανονας 3-2-1 δηλαδη 3 αλευρι,2 μαργαρινη,1 ζαχαρη.Αν θελετε να κανετε μπισκοτα με κακαο απλα αφαιρειτε λιγο αλευρι (50γρ) και το αντικαθιστατε με το κακαο.

Σε ενα μπωλ βαζετε τη ζαχαρη και τη μαργαρινη και τα χτυπατε με συρμα ή μιξερ να αφρατεψει η μαργαρινη και να λιωσει οσο γινεται η ζαχαρη.

Στη συνεχεια ριχνετε το αλευρι (ή το αλευρι με το κακαο για τα σκουρα μπισκοτα) και ζυμωνετε με το χερι να γινει μια λεια ζυμη που ξεκολλαει απο τα τοιχωματα του μπωλ.


 Πλαθετε τα μπισκοτα με το χερι,σε παχος 1/2 εκατοστου και τα τοποθετειτε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι.



Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 15 λεπτα.







Φυσικα μπορουμε να κανουμε κι αλλες παραλλεγες στη βασικη συνταγη οπως να βαλουμε κανελα,ξηρους καρπους ή ακομα και κομματακια σοκολατας.

4 σχόλια:

  1. Τα έφτιαξα εχθές το βράδυ! Την πάτησα λίγoυλάκι με τη ζύμη κακάου, αφού μου ξέφυγε λίγο παραπάνω και πίκριζε στη γεύση.
    Όμως για όλα υπάρχει λύση! Πριν λίγο καιρό είχα φτιάξει μαρμελάδα πορτοκάλι κι έτσι τα έκανα... σαντουϊτσάκια βάζοντας ανάμεσα μαρμελάδα που εξισορρόπησε την πίκρα. :) :)
    Ωραία συνταγή κι εύκολη! Θα την ξαναφτιάξω, αλλά θα είμαι πιο προσεκτική αυτή τη φορά!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιαμμμ! Μπορει να εγινε μια "γλυκεια καταστροφη" που ελεγε και ο Παρλιαρος αλλα με τη μετατροπη που εκανες πρεπει να εγιναν μια χαρουλα!

      Διαγραφή
  2. ποσες μεριδες βγαινουν παρακαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γυρω στα 30-40 κομματια αναλογα ποσο πλατια και παχια θα τα φτιαξεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...