Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Ευκολα μπισκοτα 2

Υλικα
1 1/2 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουπα βουτυρο (ή μαργαρινη)
1/2 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
για τη διακοσμηση
λιγη μαυρη ζαχαρη
λιγη κανελα

Εκτελεση
Η συνταγη ειναι εμπνευσμενη απο τη συνταγη της φιλης Κefi που θα τη βρειτε ΕΔΩ.

Σε ενα μπωλ βαζουμε τη ζαχαρη και τη μαργαρινη και τα χτυπαμε με συρμα ή μιξερ μεχρι να αφρατεψει η μαργαρινη και να λιωσει οσο γινεται η ζαχαρη.


Προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και τη βανιλια και ζυμωνουμε ελαφρα με το χερι μεχρι να γινει μια λεια ζυμη που να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα.



Πλαθουμε τη ζυμη σε μπαστουνι,την τυλιγουμε με μεμβρανη και τη βαζουμε για λιγο στο ψυγειο να σφιξει για να κοβεται πιο ευκολα.Τη βγαζουμε απο το ψυγειο,την κοβουμε σε λεπτες φετες 1/2 εκατοστου και τα τοποθετουμε σε ταψι καλυμενο με χαρτι ψησιματος.



Πανω απο καθε μπισκοτο ριχνουμε λιγη μαυρη ζαχαρη,την παταμε ελαφρα με το δαχτυλο να κολλησει και πασπαλιζουμε με λιγη κανελα.



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνου,στον αερα,στους 180 βαθμους στη μεσαια θεση του φουρνου για 15 λεπτα.(το ΠΟΛΥ 1-2 λεπτα παραπανω) Μπορει να σας φανουν καπως μαλακα οταν τα βγαλετε αλλα μετα στεγνωνουν και γινονται πολυ τραγανα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...