Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Ζελε σε φλουδες πορτοκαλιου

Υλικα
1 φακελακι ζελε λεμονι (ή οποια αλλη γευση θελετε)
1 ποτηρι βραστο νερο
1/2 ποτηρι παγωμενο νερο
4 πορτοκαλια

Εκτελεση
Πλενουμε τα πορτοκαλια,τα κοβουμε στη μεση κατα μηκος (απο κοτσανι σε κοτσανι) και αδειαζουμε προσεκτικα τη σαρκα με ενα κουταλακι.


Σε ενα μπωλ ριχνουμε τη σκονη του ζελε και το καυτο νερο και ανακατευουμε καλα μεχρι να λιωσει εντελως.Στη συνεχεια ριχνουμε το παγωμενο νερο.Κανουμε το ζελε λιγο πιο σφιχτο απ'οτι λενε οι οδηγιες στο κουτι για να στεκεται καλυτερα οταν κοψουμε τις φετες μας.
Στηριζουμε τις φλουδες πορτοκαλιου σε μικρα μπωλακια ή ταψακι για κεκακια ωστε να μη γερνουν καθολου και γεμιζουμε με το ζελε μεχρι πανω.


Τα βαζουμε προσεκτικα στο ψυγειο και τα αφηνουμε να σφιξουν καλα.(τουλαχιστον 3 ωρες)
Τα βγαζουμε απο το ψυγειο,κοβουμε κατα μηκος σε φετες οχι λεπτες και σερβιρουμε.




Ειναι πολυ δροσιστικο και ελαφρυ γλυκακι ειδικα μετα απο ενα γευμα με ψαρι.
Επισης τα παιδια θα τα λατρεψουν,μπορειτε να τα φτιαξετε για παιδικο παρτυ και να παιξετε με τα χρωματα στις φλουδες (λεμονιου,πορτοκαλιου,λαιμ) αλλα και στα χρωματα του ζελε.(φραουλα,πορτοκαλι,ανανας,βατομουρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...