Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Κολοκυθοκεφτεδες

Υλικα
3 μετρια κολοκυθακια τριμμενα στον τριφτη
3 φρεσκα κρεμμυδακια λιωμενα στο μπλεντερ
2 αυγα
1/2 κουπα ψιχα ψωμιου τριμμενη
2 κουτ.σουπας φαρινα
2 κουτ.σουπας φρυγανια τριμμενη
1/2 κουπα τυρι φετα τριμμενη με το χερι
3 κουτ.σουπας κεφαλοτυρι τριμμενο
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
λιγο ανιθο ψιλοκομμενο
μπολικο φρεσκο δυοσμο ψιλοκομμενο
1 κουτ.γλυκου ριγανη
αλατι
πιπερι
σπορελαιο για το τηγανισμα

Εκτελεση
Τριβουμε τα κολοκυθακια στη χοντρη μερια του τριφτη πανω σε μια καθαρη πετσετα κουζινας.

Σηκωνουμε τις ακρες της πετσετας και στριβουμε το κατω μερος της να φυγει οσο πιο πολυ ζουμι γινεται απο τα κολοκυθακια.
Βαζουμε το κολοκυθι σε μια λεκανιτσα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.


Αν δεν εχουμε φρεσκα μυρωδικα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ξερα.


Ανακατεουμε καλα το μειγμα για 2-3 λεπτα,το βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα να δεσουν οι γευσεις,το βγαζουμε,το ανακατεουμε ξανα μια φορα και ειμαστε ετοιμοι για τηγανισμα.


Σε ενα αντικολλητικο τηγανι ριχνουμε 4-5 κουταλιες σουπας σπορελαιο ή καλαμποκελαιο να ζεσταθει καλα,παιρνουμε απο το μειγμα μεγαλες κουταλιες και τις βαζουμε στο τηγανι,τις παταμε ελαφρα να γινουν λιγο επιπεδες και τηγανιζουμε σε μετρια φωτια για 3-4 λεπτα απο καθε πλευρα.




Οταν τηγανιστουν και ροδισουν καλα απο καθε πλευρα βγαζουμε τους κολοκυθοκεφτεδες απο το τηγανι και τους τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι κουζινας.


Ταιριαζουν πολυ ωραια με σως γιαουρτιου ή τζατζικι! Καλη ορεξη!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...