Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Κοτοπουλο με μπυρα

Υλικα
4 μπουτια κοτοπουλου
1 μεγαλο κουτι μπυρα (500ml)
2 κουτ.σουπας μελι
1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
4-5 κοκκους μπαχαρι
ριγανη
θυμαρι
δεντρολιβανο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε καλα το κοτοπουλο.Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,ριχνουμε το κρεμμυδακι και το κοτοπουλο και τσαγαριζουμε σε δυνατη φωτια για 2-3 λεπτα και απο τις 2 πλευρες.

Σβηνουμε με τη μπυρα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.


Κατεβαζουμε σε χαμηλη φωτια και βραζουμε με κλειστο καπακι για 1 ωρα.(στη μιση ωρα γυρναμε το κοτοπουλο απο την αλλη πλευρα)


Στη 1 ωρα ανοιγουμε το καπακι,δυναμωνουμε σε δυνατη φωτια και για περιπου 15 λεπτα αφηνουμε να εξατμιστουν τα υγρα και να δεσει/καραμελωσει η σαλτσα μας,ανακινωντας που και που την κατσαρολα.

Σερβιρουμε με σπιτικο πουρε πατατας ή ακομα μπορουμε να ξεψαχνισουμε το κοτοπουλο και μαζι με τη σαλτσουλα να τα ανακατεψουμε με βρασμενες πενες ή σπαγγετι και να εχουμε μια εξαιρετικη μακαροναδα. (πατηστε ΕΔΩ για να δειτε τη συνταγη)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...