Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Καροτόσουπα βελουτέ

Υλικα
4-5 καροτα ψιλοκομμενα
2-3 πατατες ψιλοκομμενες
6 κουπες νερο
2 κυβοι κοτοπουλο
λιγο σελινο
αλατι-πιπερι
για το σερβιρισμα
κρουτον
κρ.γαλακτος

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο να βρασει και μολις παρει βραση ριχνουμε τους κυβους.


Μολις λιωσουν ριχνουμε τα λαχανικα μας.


Βραζουμε τα λαχανικα μεχρι να λιωσουν, 30-35 λεπτα.
Αποσυρουμε απο τη φωτια.Αν εχουμε μπλεντερ χειρος λιωνουμε τα λαχανικα μεσα στην κατσαρολα.


Αν δεν εχουμε στραγγιζουμε το ζουμι σε σουρωτηρι και το κραταμε,βαζουμε τα λαχανικα στο μπλεντερ και τα πολτοποιουμε εντελως.Ξαναριχνουμε τα λιωμενα λαχανικα και το ζουμι στην κατσαρολα και τα βραζουμε λιγο μεχρι να δεσει η σουπα.
Δοκιμαζουμε και αλατιζουμε αν χρειαστει.
Σερβιρουμε ειτε με λιγες σταγονες ελαιολαδο και πιπερακι ειτε με λιγες σταγονες κρεμα γαλακτος και κρουτον.
Καλη σας ορεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...