Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Γιαουρτλού κεμπάπ

Υλικα
για τα κεμπαπ
250 γραμ. κιμα μοσχαρισιο
250 γραμ. κιμα αρνισιο ή χοιρινο
1 κρεμμυδι λιωμενο στο μουλτι
2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
2 φετες ψωμι μουλιασμενες σε νερο,στραγγισμενες
1 αυγο
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
κυμινο
κολιανδρο
λιγη κανελα
παπρικα γλυκεια
πιπερι
αλατι

για τη σαλτσα
2 ωριμες ντοματες τριμμενες στον τριφτη
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
αλατι
πιπερι
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο

για το σερβιρισμα
πιτες για σουβλακι
γιαουρτι στραγγιστο
παπρικα

Εκτελεση
Ζυμωνουμε μαζι ολα τα υλικα του κεμπαπ και πλαθουμε μακροστενα,λεπτα κεμπαπ.
Τα ψηνουμε σε τηγανι με γραμμες με λιγο ελαιολαδο σε μετρια φωτια ή στο γκριλ του φουρνου μεχρι να ροδισουν καλα απ'ολες τις μεριες.







Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα της σαλτσας και τη βραζουμε σε μετρια προς χαμηλη φωτια για 15 λεπτα ή μεχρι να δεσει η σαλτσα.


Λαδωνουμε ελαφρα τις πιτες για σουβλακι οπως ειναι κατεψυγμενες,τις βαζουμε στη σχαρα του φουρνου και τις ψηνουμε για λιγο στο γκριλ προσεχοντας να μη μας καουν.

Σερβιρουμε βαζοντας μια πιτα στο πιατο,απο πανω μια στρωση σαλτσα ντοματας,απο πανω τα κεμπαπ,λιγο στραγγιστο γιαουρτι και παπρικα.Για να το φαμε με μεγαλυτερη ευκολια μπορουμε να κοψουμε πρωτα την πιτα σε τριγωνα πριν βαλουμε απο πανω τα υπολοιπα υλικα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...